RIMSKA PROMOCIJA KNJIGE LIDIJE KOVARIK

U organizaciji Hrvatsko-talijanskog mozaika Rim promovirana knjiga „Živimo život svojih snova“.

prilog: Hrvatsko-talijanski mozaik Rim/ Zrinka Bačić

Rim/ U organizaciji Hrvatsko-talijanskog mozaika Rim, u subotu, 9. ožujka, u povijesnom prostoru knjižnice „Libreria Enoarcano“, održana je promocija knjige „Živimo život svojih snova“ autorice Lidije Kovařík.

Promocija je održana u povodu Međunarodnog dana žene te u sklopu “Hrvatskih susreta u Rimu 2024”.

Autorica je u Rim stigla iz Praga, a u uvodnoj riječi pozdravila ju je predsjednica Mozaika Ivana Milina.

Voditeljica večeri bila dr. Valerija Evetović, perinatalni psiholog i logoped u Rimu i vojvođanska Hrvatica. Hrvatsku žensku zajednicu u Rimu provela je kroz sedam poglavlja knjige. U svakom poglavlju autorica čitatelja dovodi do promišljanja i koraka koji vode prema životu iz snova, a poziva ga i na zapisivanje svojih misli, želja, pisanje dnevnika emocija…kako unaprijediti i kako biti najbolja verzija sebe.

Knjiga je izvorno objavljena na hrvatskom jeziku te je do sada prevedena na engleski, češki i makedonski jezik. Autorica je magistrica prava i uspješna poduzetnica i direktorica Muzeja iluzijske umjetnosti i srodnih muzeja u Pragu, a uz ljubav prema umjetnosti svojstvena joj je i strast prema proučavanju psihologije. Certificirani je životni i poslovni trener Inge Rock akademije.

“Živimo život svojih snova”, knjiga je kojom nastoji nizom promišljanja i primjerima iz svakodnevnog života pomoći, ali i motivirati čitatelja kako na zanimljiv način postati najbolja verzija sebe jer svaki je čovjek sam sebi najveći dar jer u sebi nosi posebne talente, različite sposobnosti i jedinstvenost.

Ta inspirativna, kreativna i intuitivna žena svakom unosi mir i ujedno motivira druge kako bi na zabavan i zanimljiv način postali najbolja verzija sebe živeći život svojih snova, rekla je voditeljica programa dr. Valerija Evetović.

U knjizi autorica dijeli ljudske osobnosti na temelju uvjerenja, osjećaja, želja i jednostavnim jezikom objašnjava kako je potrebno biti zahvalan za sitnice u životu, jer jedino tako ćemo osjetiti pozitivnu promjenu i životno zadovoljstvo. Kroz sedam poglavlja knjige autorica unosi i svoja osobna iskustva, autobiografske crtice koje pojašnjavaju cijeli proces.

– Možemo reći da Lidija Kovařík svojim primjerom pokazuje da je moguće živjeti život svojih snova, rekla je dr. Evetović.

Lidija je dobitnica nagrada Utjecajne hrvatske žene u kategoriji Kultura i umjetnost 2023, priznanja izvan konkurencije Večernjakova domovnica 2023. te češke nagrade “Osoba godine” 2023. koju dodjeljuje češka organizacija “Český Goodwill”.

Promocija spomenute knjige već je održana u Pragu, Berlinu, Skopju, Zagrebu, Osijeku, Požegi i Babinoj Gredi.

Pokrovitelji ovog događaja u Rimu bili su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvo RH u Rimu, Libreria Enoarcano, Udruga “Jedna Musika” i Zaklada Moliških Hrvata iz Molisea.

Bez njihove podrške ovaj projekt ne bi bio ostvariv – zaključila je Zrinka Bačić iz Hrvatsko-talijanskog mozaika Rim.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments