KAD SE MALE RUKE SLOŽE

tekst i foto: Sonja Breljak
033Berlin/ Po vrućem nedjeljnom danu, nakon mise u crkvi svetog Sebastiana, okupila se velika grupa entuzijasta ….velimo entuzijasta radi iznimno visokih temperatura koje ih nisu spriječile u nedjeljnom naumu …obilježiti, proslaviti, dati potporu i za ubuduće, mladom naraštaju koji u Berlinu sriče hrvatske riječi te učiteljima koji ih tome podučavaju.

Dakle, dvorana Hrvatske katoličke misije

bila je puna do posljednjeg mjesta na završnoj priredbi Hrvatske nastave Berlin koja je označila kraj školske godine i početak školskog ferija.

Istina, nastava u njemačkim školama traje još neko vrijeme pa do istinskog školskog raspusta, treba još malo pričekati.

Sve u svemu, učiteljice Rachela Fay, koordinatorica i Marina Maganić Buljan te učitelj Mladen Balent, izvrsno su s djecom pripremili završnu priredbu. Bilo je veselo i raspjevano. A bilo je i kolača, sokova i kave koje su priredile vrijedne mame organizirane od strane Društva prijatelja hrvatske nastave.

Program priredbe je vodo Ivan Klišanin, učenik četvrtog razreda. Izvedeno je 16 različitih glazbenih, dramskih,  plesnih i recitatorskih točaka. U programu su sudjelovali: Luka, Mateo, Bruno, Marina, Antonio, Ivan, Mario, Mia, Tomislav, Emilija, Terezija, Antonia, Marija, Ivana, Anamarija, Dan, Kristijan, Paulina, Dajan, Anton, Mateja, Lucija, Maya, Tatjana, Mile, Jana, Lovro, Marija, Aglaja, Anđelina, Lea, Ivana, Laura, Gabrijel, Marko, Andrijan, Constantin, Marlena, Matija, Patricija, Iva, Danija, Matea, Andreja, Samuel, Tereza, Viktorija i Ana.

I veliki, mali zbor, u više navrata je zapjevao s pozornice poznate dječje napjeve: “Kad se male ruke slože” i “Čemu služe roditelji”.

Po završetku programa, učenicima i roditeljima su izrekle zahvalnost učiteljice kojima istječe učiteljski  mandat, Rahela Fay i Marina Maganić Buljan. S puno ljubavi su radile svoj posao što se osjetilo i u svim aktivnostima Škole. U ime Društva prijatelja hrvatske nastave kojem predsjedavaju Sandra Brzović, Ivanka Dujmović, Snježana Lončar i Sanja Andrušić, učiteljima je uručeno cvijeće i darovi te izrečena uzajamna  zahvalnost na dobroj suradnji.

 

Nakon priredbe je uslijedila svečana podjela učeničkih knjižica, pohvalnica i školskog lista Zvončić.

Od srca zahvaljujem učiteljima Marini i Mladenu na njihovom predanom radu i trudu i prekrasnoj suradnji. Zaslužili su zahvalnost i pohvalu, rekla nam je koordinatorica Rahela Fay, zadovoljna priredbom a i cijelom školskom godinom u kojoj je u Hrvatskoj nastavi Berlin bio 201 učenik.

Kad 7. rujna započne nova školska godina, očekuje se dolazak novih učitelja iz Hrvatske. Učiteljice kojima je istekao učiteljski mandat, ne vraćaju se u Hrvatsku, već iz osobnih, obiteljskih razloga ostaju u Berlinu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments