SVETA POTVRDA ZA 77 MLADIH

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin sakrament krizme mladima je podijelio berlinski nadbiskup Heiner Koch.

prilog: Hrvatski glas Berlin/ S.B.

Berlin/ U lijepo uređenoj crkvi svetog Sebastiana, sjedištu Hrvatske katoličke misije Berlin, u netom prošlo subotnje popodne proslavljen je sakrament krizme za 77 mladih krizmanika.

Svetu potvrdu mladima je podijelio berlinski nadbiskup Heiner Koch.

Nadbiskup Koch  je srdačno pozdravljen od strane krizmanika i svećenika Hrvatske katoličke misije Berlin.

Ovo je vaš poseban, jedinstven dan. Izabrali ste doći na krizmu. Svaka odluka je jedinstvena. Rekli ste, ja se odlučujem krizmati. Odlučili ste se za Boga. Rekli ste, ja vjerujem. Idete protiv struje jer većina drugih mladih ne vjeruje. Svejedno ste odlučili: ja se želim krizmati!

Bog je rekao meni “da”, to slavimo. Bog se za vas odlučio i vi se svjesno odlučujete za Boga. To je hrabro, zahvaljujem vam. Bog kaže meni “da” i ja njemu “da” za vijeke vjekova. Prije su roditelji govorili za nas, sad sami govorite Bogu. Ja vjerujem!”, rekao je između ostalog, u propovijedi pred krizmanicima, njihovim kumovima i roditeljima, berlinski nadbiskup Heiner Koch.

Svečanom činu i posebnom danu mladih krizmanika doprinijela je, između ostalih, i lijepa pjesma zbora Hrvatske katoličke misije Berlin te vrlo dobra priprema i organizacija događaja s puno sudionika.

Čestitka svim krizmanicima, njihovim kumovima i roditeljima, te svećenicima Hrvatske katoličke misije Berlin!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments