DANI HRVATSKOG DOKUMENTARNOG FILMA U BERLINU

S početka oktobra će u dvorani HKM Berlin biti višednevna manifestacija naslova “Dani hrvatskog dokumentarnog filma” u organizaciji Gradskog ogranka udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Zaprešića.

Zaprešić-Berlin/ “Gradski ogranak udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Zaprešića provodi manifestaciju “Dani hrvatskog dokumentarnog filma u Njemačkoj” koja će se održati u razdoblju od 06. do 10. listopada 2024. godine, na adresi: Hrvatska katolička misija, Feldstrasse 4, 13355 Berlin.

Manifestacija je sufinancirana od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje! Radujemo se Vašem dolasku!”, stoji u objavi i najavi koju nam šalje organizator manifestacije, Gradski ogranak udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, inače organizator Festivala domoljubnog filma Gordan Lederer.

“Festival domoljubnog filma Gordan Lederer filmski je festival na kojemu se prikazuju igrani i dokumentarni filmovi iz šire hrvatske povijesti s posebnim naglaskom na događaje vezane uz Domovinski ra. Utemeljen je 2018. godine. Nazvan je po Gordanu Ledereru, hrvatskome fotografu i TV-snimatelju ubijenome snajperskim metkom na brdu Čukur iznad Hrvatske Kostajnice, 10. kolovoza 1991. godine, dok je snimao hrvatske borce u akciji. Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata – Ogranak grada Zaprešića inicijator je i organizator festivala zajedno s partnerima. Svečano otvaranje prvoga Festivala bilo je 27. listopada 2018. godine u Kulturnom centru u Poljanici Bistranskoj.

Festival domoljubnog filma Gordan Lederer ne održava se u jednome mjestu već je zamišljen kao putujući festival koji dolazi u svako veće i manje mjesto u Hrvatskoj, po pozivu gradova i općina. Traje tijekom cijele godine diljem Hrvatske.” (Wikipedia)

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments