“LEPTIRIĆI” ŠALJU POZDRAVE

prilog: Leona Nekret-Katić, odgojitelj mentor, DV Sesvete, Zagreb
slika: Zajednički rad djece, doživljaj potoka iz pjesme „Zeko i potočić“

Dragi mali i veliki čitatelji!

Moje ime je Leona Nekret-Katić i živim u Zagrebu. Odgojiteljica sam u Dječjem vrtiću „Sesvete“ i imam već podosta godina staža na svojim ramenima… za koju godinu – četvrt stoljeća.

Trenutno s kolegicom Martinom Polanec vodim skupinu djece u petoj godini života, male „Leptiriće“, a grupa nam je obogaćena englesko-glazbenim programom. Kolegica Martina vodi engleski program, a ja glazbeni.

No, odrastanje djece uključuje i razvijanje na drugim razvojnim područjima pa tako u svom radu provodimo aktivnosti u području motoričkog, socio-emocionalnog i spoznajnog razvoja te govora, komunikacije i stvaralaštva.

Znate, naši „Leptirići“ znaju biti podosta glasni, ništa neobično za male četverogodišnjake, a jako vole pjevati pa uživamo pjevati uz pratnju gitare koja je postala gotovo ravnopravan član naše skupine.

Zima u Zagrebu je već godinama blaga, s vrlo malo snijega, ali kada nas je snijeg iznenadio i zabijelio nam kuće, livade, ceste, vrtić… sreći i veselju nije bilo kraja. Snijeg nam je bio poticaj za brojne aktivnosti. Svoj doživljaj djeca su izražavala likovnim i glazbenim izričajem koje osobito njegujemo u našoj skupini i tako je nastala naša zimska virtualna izložba koju smo predstavili široj zajednici u našoj domovini.

Htjeli bismo svoj doživljaj veselja i sreće prenijeti i vama, malim i velikim Hrvatima u Berlinu, Njemačkoj… ma, cijelom svijetu!

Mali „Leptirići“ iz Dječjeg vrtića Sesvete šalju Vam zimske pozdrave iz domovine Hrvatske!

Uživajte u našoj izložbi, zapjevajte s nama maleni!

Napomena: tijekom gledanja virtualne izložbe nemojte koristiti autoplay već se prstom ili strelicama krećite virtualnom galerijom zbog apliciranih audio-zapisa.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments