KAKAV DIVAN DAN

tekst i foto: Sonja Breljak

Berlin/
Kakav divan dan u Berlinu! I ne samo radi sunčana, topla i lijepa vremena. Subotnji dan provela mlada ekipa SD Croatije, točnije C Jugend, na terenu stadiona u Bosestrasse. gdje je inače berlinska Croatia domaćin. I to ne radi kakva  uzbudljiva susreta s vršnjacima iz drugih klubova, protivnicima iz Kreislige. Ne, već radi susreta i druženja s roditeljima, trenerima i voditeljima ekipe i kluba, kojim obilježiše završetak natjecateljske sezone. Pa prije nego se prionulo jelu s roštilja i kolačima koje prirediše mame, najprije odmjeriše na terenu snagu i nogometno umijeće -očevi i djeca! Rezultat na kraju, poslije izvođenja jedanaesteraca u kojima su pomogle i mame, ostao ipak neriješen – 7:7 ili 8:8, tko bi to znao …nije konačno niti važno. Bilo je navijanja i puno smijeha. Poslije svega riječ -dvije o sezoni koja je iza izrekao i trener ekipe Mario Jurčević. I pokazao s koliko ljubavi i truda je, uz potporu voditelja odjeljenja mladih, Darka Penzingera i pomoćnog trenera Kristijana Simunića, vodio brigu o mladom naraštaju SD Croatije. Naime, o svakom je dječaku dao prikaz njegova igre i doprinosa, dobre i slabije strane, ocijenio vrijednost, trud i rad koji će zajedno uložiti u idućoj sezoni, stvarajući od njih dobre nogometaše, a prije svega, vrijedne ljude. Ekipa C Jugend završila je sezonu na prvom mjestu i u idućoj prelazi u viši rang natjecanja, Bezirksligu. Eto, SD Croatia može s ponosom reći kako sve više u mladom naraštaju, stječe osnove budućeg, dugogodišnjeg rada i prepoznatljivog, sportskog, uspješnog djelovanja u njemačkom glavnom gradu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Vidim da nitko nema tako veliki primjedbi na moje komentare osim pojedinci na gramatiku pa idem od toga da ni jedan odgovor je isto neki odgovor.
Vjerojatno da će se netko i o tome samnom složili. Kada bi bili aktivniji i kreativniji bili bi i zdraviji i produktivniji i za Hrvatsku i za generacije koje nam dolaze,bilo bi još više društva ali i lijepših ugodnijih i ne zaboravljivi zajedničkih društvenih dana. U svakom slučaju bolje nego sjediti doma na kauču pred TV-om,pijuckati pivu ili vino, i na kraju pred njom zaspati.

Lp-jm

Josip Mayer
12 years ago

Ivan Dorotic said on 05-06-2011

Draga Sonja,
slažem se s tvojim riječima da je budućnost svakog nogometnog kluba, njegov pomladak.
—————————————-
Dakle poštovani

I sam se slažem da budućnost svakog nogometnog ali i nekog drugog kluba,udruge,zajednice je njihov podmladak.
U koje nam je potrebno uključiti više sudionika a posebno uz mlade i njihove roditelje rodbinu i prijatelje jer su upravo oni uz mlade zajednički nosioci,budućih naraštaja a ne politika ni politikanstvo. A gdi obitelj nije bijesna ni kuća nije tesna ili se gradi nova svaka čast početnicima.

Josip Mayer
12 years ago

Kako dalje može nam samo biti primjer i ovaj potez udruge Croatia iz Gagenau-a. I sam sam takvo što poticao u našoj okolici Baden Württenberga,često naišao na gluha uha vjerojatno za to što se nisam više angažirao osum u društvenom u političkom smislu danas hvalim Bogu uz mnoge druge.. da nisam. Više Izgradimo HRVATSKI DOM – Gaggenau Kategorija: Zajednički interesi – Aktivnosti Opis: Ideja o stvaranju Hrvatskog doma stara je gotovo tri desetljeca,a posljednjih smo mjeseci korak blize realizaciji. Hrvatski dom je zamisljen kao prostor koji bi na jednom mjestu okupljao sve Hrvate i hrvatske udruge s podrucja Bühla,Gaggenau,Rastatta,Baden-Badena,a i… Read more »

Josip Mayer
12 years ago

Već sam negdje reko.. a vidim i tu potrebu.. ista smo nacija pa se sličnosti olako prebacuju i na iseljeništvo
..a trebali bi ipak mi u iseljeništvu biti drugačiji.
Drugačiji su nam radni i životni uvjeti slično i razne aktivne i krativne mogućnosti.

Josip Mayer
12 years ago

Sve ovo nas ne spašva od dalje brige o našim mladim naraštajima Netko nekad mi je napomenuo kako imam dobrih ideja samo kada bi mi pisanj išlo malo bolje od ruke.Smješno zar ne on pak zna dobro pisati a ideje mu baš ne idu od ruke kuda li da ih provodi rađe doma lenčari Nešto bolje prolaze klubovi,udruge zajednice kojima su Njemci išli na ruku te im omogućili tople prostorije,kako bi se Hrvati i druge nacije upravo okupljali u njima. Na drugo ruku gledano što vrijede i prostorije ako nema nitko dobrih ideja koje bi se u njima sprovodile kako… Read more »

Josip Mayer
12 years ago

Slažem se i sa svima onima koji ovako razmišljaju u svojim glavama.

Ako ne možeš preko prijeći, a ti prijeđi ispod…
Ako vašom glavom često prolaze pametne misli, to znači da se tamo i ne zadržavaju.

Tko hoće nešto učiniti nađe način, tko neće nađe opravdanje!

Čovjek ne može svaki dan učiniti čudo kuda li preko noći,ali čovjek može dnevno učiniti po nešto dobroga,
treba je samo htjeti, upravo zadržati misli u glavi.

Josip Mayer
12 years ago

Ovo je dobar naslov KAKO DIVAN DAN

Kada bi bilo još više onih kreativnijih, intezivnijih, dan bi bio još ljepši društveniji, interesantniji i divniji.

Mislim da smo negdje već o tome svemu načeli temu teško mi je momentalno sve to pronaći i premostiti pa predlažem Adminu i molim ga da se malo potrudi sve to koliko je moguće povezati.

Sećam se dobro Mađara oni su na taj način otvarajući se više i prema drugima uspjeli produžiti život kluba preko 30 godina te spasiti i klub i naslov od zatvora.

Meni je pak teško toliko pisati bez drugih komentatora
Lp-jm

Josip Mayer
12 years ago

Istini za volju malo mi je i nezgodno pod ovim naslovom KAKO DIVAN DAN..komentirati neke stvari koje se ne tiču samo pojedinaca već nas svih zajedno i budućnosti naših mladi naraštaja i onih koji su pred ama. Svaka čast ovim dvima Croatija naravno i gospođi Sonji i njezinom tekstu neka tako dalje nastave ali i gospodinu Ivanu Dorotiću čije ime mi je kroz njegove sportske aktivnosti kroz medie poznato. Prije nego što stignemo do ovog željenog saznanja,gospodina Ivana Dorotića Sad je pitanje kako privoliti te mlade da dodju trenirati kod SD Croatie. I u tom grmu leži zec. Jer lako… Read more »

Josip Mayer
12 years ago

Lijep pozdrav herry

Ne vjerojatno ali istinito Hrvati su previše vjerovali domaćima u politici, pri čemu dok su im oni pričali uspavanke i koje kakove šalapojke su skorom zapostavili ono svoje djelovanje s domaćinom u zemlji u kojoj žive i dan danas rade i njihovi mladi.
Vjerojatno bi mi to i potvrdio naš poznati svjetski znanstvenik fizičar dr.Davor Pavuna.

Josip Mayer
12 years ago

Draga gospođo Sonja i Ivan Dorotić Integracija ne znači samo uživanje u Njemčkim društvima,klubovima i zajednicama. Drago mi je da je gospodin Ivan poveo tu temu ali i da imamo takovu globalnu mogućnost komuniciranja te spajanja zajedničkih mostova i spona diljem Hrvatske,Njemačke,Evrope i Svijeta prilika sudjelovanja u raznim aktivnostima nam se pruža velika učiti i snimati dogovarati jedni sa srugima i to je upravo to što nekad nismo imali. I ako nisam ni sam stručnjak,vjerujem da ima istručnijih za društvena pitanja oslonit ću se na vlastita iskustva.Volio bi da neki novinar to napiše javno na papir da čitaju i drugi,jer… Read more »

Ivan Dorotic
Ivan Dorotic
12 years ago

Draga Sonja, slažem se s tvojim riječima da je budućnost svakog nogometnog kluba, njegov pomladak. Jednom ne tako davno sam i ja bio zadužen za mlade kod SD Croatie. Pošto je najveći problem bio Osdorfer str. gdje su trenirali juniori, ja sam pokušao dobiti igrališta na Bosestr. 21 gdje je zbilja bilo mnogo povoljnije za rad sa mladima. Međutim i nakon dobivenih termina na Bosestr. nismo ojačali što se juniora tiće, već smo spali sa četiri na samo dvije ekipe i to nije uredu i ne omogućava kontiurirani rad sa mladima. Sad je pitanje kako privoliti te mlade da dodju… Read more »