UMJETNOST OLAKŠAVA ČEKANJE

Slike naše Ljiljane Đalok krase zidove privatne liječničke ordinacije u Ulmu.

prilog: Hrvatski glas Berlin/ SBK
foto: Ljiljana Đalok

Ulm/ Sredinom ovoga tjedna jednu su liječničku ordinaciju u Ulmu u ugodan izložbeni prostor pretvorile slike jedne hrvatske slikarice koja živi u Njemačkoj. Naime, na zidovima liječničke ordinaciji dr. E.Waldner i dr. med. M. Ruoff u Ulmu izložene su slike hrvatske slikarice Ljiljane Đalok.

Liječnici ove ordinacije su za likovnu umjetnost Ljiljane Đalok saznali od svojih pacijenata. Slike su im se svidjele te su poželjeli njima oplemeniti prostor svoje ordinacije.

–Ljiljana Đalok: “Liječnici privatne prakse u kojoj sam izložila mojih sedam slika zajedno su sa mnom postavljali slike na zid i baš smo bili sretni pri tome. Jako mi je drago zbog ove izložbe. Nažalost, i sama sam često kao pacijent bila po raznim ordinacijama i klinikama. I uvijek sam s pažnjom pogledala slike po zidovima, to mi je uvijek pomalo uljepšalo i teške trenutke. Nadala sam da će i moje slike jednoga dana biti izložene na takvim mjestima a evo kad se i to ostvarilo, nadam se da će i  ove moje izložene slike na trenutak pacijentima odvući pozornost od poteškoća i da će im malo uljepšati dan”, rekla nam je Ljiljana Đalok.

Slike Ljiljane Đalok mogu se pogledati (a i kupiti) do 15. siječnja u Praxis E. Waldener/ Dr.med. M. Ruoff/ Hausärzte am Klosterhof u Söflingenu Ulm.

 

 

4 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments