“ZBILJA” U BERLINU

Hrvatsko narodno kazalište iz Zagreba gostuje u Berlinu s višestruko nagrađivanom predstavom “Zbilja”.

foto: HNK

Berlin/ Uz potporu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Njemačkoj, u Berlinu gostuje Hrvatsko narodno kazalište iz Zagreba s predstavom “Zbilja”, u utorak 24. rujna u 21 sat, u ufaFrabrik Berlin – Internationales Kulturzentrum, Viktoriastr. 10-18, 12105 Berlin-Tempelhof.

Ulaz na predstavu je slobodan, no broj slobodnih mjesta je ograničen, pa je za osigurati besplatnu ulaznicu obavezna prijava najkasnije do petka 20. rujna, na eMail adresu: rsvp.berlin@mvep.hr

Prema informacijama kazališta ufaFabrik Hrvatsko narodno kazalište iz Zagreba izvest će predstavu “Zbilja” i 25. rujna u 21 sat. Cijena ulaznice je 20 eura, za osobe koje mogu ostvariti popust, cijena je 16 eura. Ulaznice se mogu kupiti na stranici ufaFabrik Berlin.

Predstava traje 60 minuta, bez pauze.

“ZBILJA”:  “Dvoje glumaca u dvorani na vrhu zgrade građene u Austro-Ugarskoj. U prostoru uređenom u modernističkom stilu 50-ih godina prošlog stoljeća. U dvorani ponajprije namijenjenoj za tonska snimanja. Dvoje glumaca u dvorani izvest će eksperiment. Inspiriran predavanjima fizičara Richarda Feynmana. Eksperiment ili pokus je analitički postupak za proučavanje uzročno-posljedičnih odnosa.U prirodnim znanostima to je postupak kontroliranog opažanja i mjerenja pojava. Pokus nam daje odgovore zašto se nešto zbiva. Zašto se isto ponavlja. Eksperiment može uputiti na to što je bitno, a što nebitno. Pokus može baciti novo svjetlo na poznate pojave. U prirodnim znanostima eksperiment je uspio ako uvijek daje isti rezultat. U dramskoj umjetnost eksperiment je uspio ako nikada ne daje isti rezultat. (Za sada vam više od ovoga ne možemo otkriti.)

Redatelj ovog dramskog eksperimenta je Tomislav Šoban, a u njemu sudjeluju glumci Nina Violić i Livio Badurina.” (HNK)

Predstava “Zbilja” nagrađena je brojnim nagradama, među ostalima i nagradom za najbolju predstavu na ovogodišnjim Marulićevim danima u Splitu a glumica Nina Violić Marulićevom nagradom za najbolju glumu.

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments