KNJIŽEVNI RAZGOVORI

Književna večer s Alidom Bremer u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu.

Berlin/ “Što imaju njemački filmaši na Jadranu 1936. zajedničko s izumiteljem Nikolom Teslom u Njujorku?” Odgovor na ovo pitanje nudi skora književna večer na kojoj gostuje književnica i prvoditeljica Alida Bremer. Govorit će o svojim romanima (Träume und Kulissen”, “Olivs Garten”, “Tesla oder Vollendung der Kreise”) i povezanosti hrvatske kulture i povijesti sa svijetom u razgovoru s Elke Shmitter i Christian Voss.

Ovi zanimljivi književni razgovori su u četvrtak, 24. listopada u 18 sati, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske, na adresi Ahornstr. 4, 10787 Berlin.

Ulaz je slobodan a prijava dolaska potrebna do 22.10. putem eMaila: rsvp.berlin@mvep.hr

Alida Bremer rođena je u 1959. u Splitu. Studirala je komparativnu književnost, romanistiku, slavistiku i germanistiku u Beogradu, Rimu, Saarbrückenu i Münsteru. Nakon što je doktorirala, niz je godina radila kao znanstvena suradnica i lektorica na sveučilištima u Münsteru i Gießenu. Vodila je niz projekata promocija hrvatske i drugih književnosti jugoistočne Europe koji su zajedno proveli Zaklada Robert Bosch, TRADUKI i Leipziški sajam knjiga. Urednica je nekoliko njemačkih antologija hrvatske književnosti te je prevela na njemački mnogobrojna djela s hrvatskoga, srpskog i bosanskog jezika, između ostalih i Ivane Sajko, Ede Popovića, Delimira Rešickog, Marka Pogačara, Zvonka Makovića, Romana Simića, Predraga Matvejevića, Veljka Barbierija i drugih. Njeni romani “Olivas Garten”, Träumen und Kulissen” i “Tesla oder die Vollendung der Kreise” dobili su izvrsne kritike…” (Wikipedia)

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments