AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE…

U tijeku je međunarodni likovni natječaj za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske na tema “Plastika – od čovjeka do okoliša”.

prilog: Ankica i Ante Karačić

Iserlohn/ Ako se po jutru dan poznaje mogao bi ovo biti jedan od najuspješnijih natječaja. Ima više razloga za takva očekivanja.

Naime, ovo je jubilarni, 25. po redu natječaj. Tema je odlična: “Plastika – od čovjeka do okoliša”. Gotovo sve škole u svom nastavnom programu imaju u planu obradu ekoloških tema. Vjerojatno već i imaju radove na ovu temu. To pokazuje činjenica da su pisma s radovima već počela stizati.

Natječaj smo objavili na Hrvatskom glasu Berlin 10. rujna a već 04. listopada stiglo je prvo pismo. Pismo je stiglo iz OŠ. August Cesaric iz Ivankova. Mentorica Dijana Penova je poslala radove 5. razreda a Ivana Kozić radove 7. razreda.

U međuvremenu smo dobili i pismo iz OŠ. J. Kaštelan, Zagreb. Radove učenika 3. razreda poslala je nastavnica Matea Hodak Duić.

A radove 2. razreda iz OŠ. Z. Franka iz Kutine poslala je nastavnica Ljiljana Košak koja na natječaju redovito sudjeluje više od deset godina.

Danas smo definirali i mjesto i datum izložbe. Izložba će biti otvorena 30. travnja u Knjižnici Gajnica Zagreb, Meksička 6 Zagreb.

Izložbu ćemo postaviti u suradnji  s gospođom Ana Marijom Malbašić i Ninom Brkić nastavnicom likovnog iz OŠ. D. Domjanić koja je u blizini Knjižnice.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments