VRIJEME JE ZA FENIX

Novi broj Fenixa, mjesečnika na hrvatskom i njemačkom jeziku od petka, 08.veljače je na kioscima i drugim prodajnim mjestima (kolodvorima, knjižarama, …) u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.
Iz sadržaja Fenixa izdvajamo: –U ekskluzivnom razgovor za Fenix general HV i povratnik iz Kanade Željko Glasnović kaže: Protiv HV-a i HVO-a rade jugoslavenski nacionalisti u politici i nekim medijima.
 Iz iseljeničkog kuta gledanja Fenix obrađuje temu o (ne)uvođenju ćirilice u Vukovar: Narod za Vukovar, vlast za Bykobar!
Željko Sabo: Zašto su branitelji šutjeli kada je Sanader uvodio ćirilicu?
Nogometni menadžer Denis Hrgović otkriva zašto njemački klubovi izbjegavaju raditi s hrvatskim menadžerima koji sklapaju građanske ugovore s igračima.
Glazbeni menadžer Robert Martinović govori o fenomenu hrvatske glazbe u iseljeništvu i otkriva zašto je 500 njemačkih policajaca svojedobno došlo na Thompsonov koncert u Frankfurt.
U novom broju Fenixa možete pročitati razgovore sa hrvatskim pjevačima iz Švicarske, Njemačke i Austrije.  Zašto još uvijek zabranjuju pjesme popularnih Baruna, o kakvim strahovima i samoći govori zadarska umjetnica u Wiesbadenu Jela Šare, što to zajedničko imaju popularna hrvatska pjevačica Indira i hrvatski pjevač u iseljeništvu Vlado Bašić.
Tu su i brojne druge priče i razgovori o životu i ljudskim sudbinama, o uspjesima naših ljudi izvan domovine koje valja upoznati, makar i kroz novinske retke. Fenixova priča o tragičnoj sudbini koja će vas ganuti: Strah i suze u životu obitelji Sičaja iz Golubića kod Knina.
Novi broj Fenixa donosi zanimljive priče iz sporta te piše o odbojkašici Nikolini Kovačić i dvanaestogodišnjem nogometnom talentu Domagoju Šinki iz Freiburga.
Tu su i ostale brojne priče na hrvatskom i njemačkom jeziku koje će vas obradovati poput reportaže iz Beča i uranjanja u suvremenost i povijest tog grada.
Vrijeme uz Fenix nije izgubljeno vrijeme!  …poručuju iz njegova uredništva.
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments