ZAHVALNOST IZ VUKOVARA

Napisala: Sonja Breljak

 

Berlin/Hvala na svemu što ste učinili za ovaj Grad …stoji između ostalog, u pismu zahvalnosti što je ovih dana iz Vukovara pristiglo na adresu Saveza hrvatskih društava Berlina.
Pismo je u ime gradonačelnika Vukovara Željka Sabe, poslao tajnik gradske uprave Tomislav Čorak. A zahvalnost čelnih ljudi Vukovara ponukana je novčanim darom  od 4020 eura, koje je Savez hrvatskih društava Berlina uputio Vukovaru, točnije  jednom posebnom gradskom projektu namijenjenom djeci s posebnim potrebama.

Istina, nije ovo prva pomoć koja od Saveza hrvatskih društava Berlina dolazi Vukovaru. Prethodno je Savez već pomogao novčano kao i rabljenom odjećom, školskim priborom i drugim potrepštinama,  gradski Caritas a potom i opremu Učeničkog doma u Vukovaru. No, netom poslana novčana sredstva rezultat su jedne posebne aktivnosti, nedavno organizirane Blistave noći klasike IV –Koncerta za Vukovar kojemu je uz berlinske Hrvate, nazočio i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo sa suprugom Željkom.

Ovim koncertom koji u berlinskom dvorcu Charlottenburg, tradicionalno okuplja hrvatske glazbenike koji žive i rade u iseljeništvu, željelo se ovoga puta  dati potporaVukovaru pomažući konkretno jedan gradski projekt, nazvan  „Asistent u nastavi“, namijenjen djeci s posebnim potrebama.

Projekt  je to za djecu s posebnim potrebama, koji u svakodnevnom savladavanju puta od škole do kuće i ispunjavanju obaveza iz nastavnog plana i programa, poradi tjelesnih i drugih smetnji, trebaju stručnu, pedagošku i ljudsku pomoć. Takav projekt je evo, ostvarenjem jednog koncerta klasike u dalekom Berlinu, dobrim srcem berlinskih Hrvata, udruga  okupljenih u Savez hrvatskih društava Berlina, pomognut s prikupljenih  i Vukovaru poslanih, 4020 eura.

Tople riječi zahvalnosti pristigle iz Vukovara, nagrada su njihovu trudu i poticaj u daljem društvenom radu, socijalnom  i dobrotvornom  angažmanu, hrvatskih udruga u njemačkoj metropoli.
Sonja BRELJAK

 

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments