TETA RADIONICA

KRATKA PISMA IZ DOMOVINE
piše: Marija Matijašević
Stružec/Nakon crtanja, našivavanja i bojanja …kada djeca odu kući, iz naše radionice …treba mi odmora. Uzmem bicikl …u košaru metnem flašu vode, kabanicu, dalekozor, flastere, sprej protiv komaraca i klopova, šešir i vestu …pa krenem do šume na moju klupu. Sjednem …i uživam u pjesmama ptičica i cvrčaka. Gledaju me rode i čaplje …a zrikavci mi zriču. Napišem nešto i nadišem se povjetarca …pa krenem kući. Na početku sela …nekoliko male djece. Igraju se. Svi su tu negdje od 3 do 5 godina. Ne poznajem ih, ali znam otprilike kome pripadaju, čija su.
Svi dotrče prema cesti i pozdravljaju me uglas: -DOBAR DAAAN, TETA RADIONICA!!! Ha, Ha, ha!!! Toliko sam se tome smijala cijelo popodne.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Draga Marija Matijašević

Srce mi posebno kuca kada vidim ovako lijepe stihove,a posebno kada to dolazi iz lijepe naše Hrvatske i vašeg rodnog Stružeca.U kojem kako vidim je još zdrava priroda.Koju nam se i dalje isplati sačuvati za nas i za naše mlade generacije koje nam dolaze.

lp-jm

Matijašević Marija
Matijašević Marija
12 years ago

Draga g. Anderle!Konačno Vam mogu odgovoriti na Vaš komentar i uvijek mi je bilo jako drago, da ste to učinili. Sada ja konačno imam svoj “izboreni” Mail, što sam jako sretna. Sigurno da ću Vas poslušati, što mi predlažete, već se ja dugo borim za okolinu, moju zatvorenu rijeku Česmu, i propali u vodu, most. A djecu podučavam sve što znam. Još imam u planu dosta toga osnovati, samo hoču li što postići, to je pitanje.Nemojte se brinuti za čaplje, one imaju dosta mjesta u mojem Lonjskom polju, na kraju mog sela. Pozdrav Marija Matijašević

M. Dragica Anderle
M. Dragica Anderle
12 years ago

Marija, divota i hvala Ti od srca. Ti si pravi Freak ! – Daj osnuj u svom Stružecu stranku Zelenih i uči djecu u radionici sve ono što Ti znaš, naime da gledaju, čuju i kreativno se unose. Ne znam, na kojoj si rijeci ( morala bi pogledati u atlas), ali sigurno si čula o planovima, da reguliraju Savu. Dakle, bageri i beton sve ce poravnati…. ….kud će čaplje i raslinje?
Uživaj zato, dok je blaga…..TETA RADIONICA.