BIO BI GRIJEH NE PRISJETITI SE

CRTICE IZ ŽIVOTA
tekst i foto: Jakov Vranković
Koblenz/
Vratio sam se iz domovine gdje sam se prekrasno proveo …a kako bi to drukčije i bilo.
Dio boravka bio sam na otoku sunca … rodnom Hvaru …a ostatak u našoj metropoli …Zagrebu, gdje uvijek ima nekakvih događanja koji izazivaju pozornost.
Kao i svaki puta i ovaj put sam posjetio Mirogoj, groblje gdje počivaju mnogi Hrvati koji su dali veliki udio da danas imamo svoju slobodnu Hrvatsku. Naravno, kao i mnogi posjetio sam grobove a kao i mnogo puta do sada, posebnu požnju posvetim sam grobu našeg poznatog košarkaša, Dražena Petrović. Ma kako bi čovjek bio ravnodušan kada se sjeti tko je on bio! Na žalost, izgubio je svoj mladi život na cesti  u ovoj zemnlji gdje mi živimo, u lipnju mjesecu 1993 godine. A kakav je bio igrač u svojim klubovima od Šibenika, gdje je počeo na popularnom Baldekinu, preko Cibone, slavnog Reala pa sve do Američkog New Jerseya!  To mi stariji najbolje znamo. Ma tko se ne sjeća tih divnih trenutaka na Olimpijskim igrama u Barceloni,  kada je Hrvatska u finalu igrala sa nepobjedivim Amerikancima! Naša je bila srebrena medalja zlatnog sjaja a tu je Dražen kao i obično imao veliku zaslugu. Zastava naše mlade domovine Hrvatske visoke se vijorila. Dražen je bio igrač kakvi se rijetko rađaju a njegov grob i danas posjećuju brojni sportaši i prijatelji, znani i neznani.  I ja sam s tugom u srcu zapalio svijeću, pomolio se i zahvalio Draženu koji će svim ljubiteljima košarke ostati duboko u sjećanju.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
M. Dragica Anderle
M. Dragica Anderle
12 years ago

Lijep prilog, gosp. Vrankovic. Sad jos bolje razumijem Vase raspolozenje sinoc na prijemu u Frankfurtu. Hrvatska ima dobre Hrvate, svud po svijetu, a novinari to trebaju slijediti. Sad cujte moju pricu (pocinjem kai i Vi ! ): Vratila sam se iz domovine, gdje sam se krasno provela….a kako bi to drukcije i bilo. Susrela sam starog prijatelöja, koji mi je pricao o PRVOM Hrvatu, koji je oplovio svijet (!) – TOMO SKALICA iz Slavonskog Broda. Moj prijatelj, novinar, napravio je svjeze izdanje njegovih putopisa. To me toliko razveselilo, da odlucih prevesti tu knjigu na njemacki. Bit ce tesko, jer je… Read more »