ČUKO ZNA!

ČUKINE PRIČE …Iz naše arhive /objavljeno  4.kolovoza 2011.
piše: Jacky, alias Čuko

Dragi moji čitatelji,
nemojte se čuditi što ne počinjem sa uobičajenim …draga teta Sonja! To je prošlost. Odlučio sam stvar preuzeti u svoje šape, jer ova koalicija sa mojim gazdom i tetom Sonjom nije mi donijela ništa dobro. Ostao sam uskraćen za honorare, a niti moj lik, a niti djelo nisu istaknuti kako treba. Diskriminacija je to najgore vrste, mogu vam reći …dragi moji čitatelji.

Sumnjao sam već odavno u poštene nakane ovog dvojačkog uredništva, ali tek sada nakon našeg susreta su mi stvari postale kristalno jasne. Teta Sonja je opisala naš susret tako afirmativno i pristrano da se iz Broda mogu prozreti njene nakane u Berlinu. A ona ima samo jednu nakanu ustvari …zajedno s mojim gazdom u koaliciji, ostati na vlasti u „Hrvatskom glasu Berlin“.

Zbog toga sam odlučio, po ugledu na don Ivana Grubišića osnovati Savez za bolji „Hrvatski glas Berlin“. Don Ivan je osnovao „Savez za bolju Hrvatsku“, ali meni ne treba bolja Hrvatska, nego samo više prava na portalu na kojemu sam radio od samog postanka. Možda vam ne izgleda tako, jer su moji prilozi rijetki, a moj gazda i teta Sonja se pojavljuju svaki dan …skoro.

Ove godine su izbori u Hrvatskoj. Poslije izbora će u Hrvatskoj …zahvaljujući Savezu don Ivana sve krenuti na bolje, pa si mislim da je vrijeme i za izbore na „Hrvatskom glasu Berlin“. Ako ja …vaš pristanak podrazumijevajući …postanem glavni urednik stvari će se promjeniti na bolje. Stavljam svoju šapu na srce da će tako biti.

I neće se više dogoditi da se objavi slika uredništva na kojoj teta Sonja i moj gazda stoje, kao ova koju je teta Sonja izabrala za ilustraciju našeg susreta. Ja sam mali pas i s njima na fotografiji izgledam jako sitno i beznačajno. Samo nek se zna …čika Branko je napravio i bolju fotku, koja je puno povoljnija za mene. Ali ne! Ovaj dvojac koristi svaku priliku da bi istakao sebe, a omalovažio Čuku.

E ovo je već povoljnija slika! Hvala čika Branko!

O mitu i korupciji ne bih pričao, jer sam cijelu stvar oko utaje honorara prijavio USKOKU, pa neka institucije rade svoj posao. Ali …samo vama za ilustraciju reći ću vam kako se u „Hrvatskom glasu Berlin“ peru novci. Vi mislite da tu nema novaca, ali se grdno varate. Velika je tu lova u pitanju dragi moji.
Jedan primjer: Kada sam čuo da ću se ipak konačno sresti sa glavnom urednicom počeo sam razmišljati o neisplaćenim honorarima. Nakupilo se toga! Možeš i sam provjeriti koliko priloga je to. Pitao sam se hoće li prtljažnik gazdinog auta biti dovoljno velik da u njega stanu sve zarađene kosti.
Kad bi svi honorari bili isplaćeni, ja bih se mogao povući u zasluženu mirovinu.

Ali kod susreta se moje kosti i ne spominju. Kao …nisu kosti na cijeni, sada orasi imaju povoljniji kurs, pa će mi honorar biti isplaćen u orasima, a gazda će to uložiti u neke fondove na Malti, Luksemburgu, Grčkoj… Tako to navodno rade ljudi od formata u Hrvatskoj. Ništa nisam razumio od svega toga.

Bilo kako bilo …vaš Čuko ostao kratkih rukava. Ni kostiju, ni oraha, a i USKOK mi za vratom. Odlučili ovo dvoje mene isključiti iz igre. E nećeš vala!

Zbog toga osnivam Savez za bolji „Hrvatski glas Berlin“ i očekujem vašu potporu. Kada budu izbori za glavnog urednika …glasujte za mene. Ne bojte se …neću ja izbaciti njih dvoje. Neka pišu i dalje, ali onako kako ja kažem.

I teta Sonja i moj gazda mogu i ostati urednici, ali ne glavni. Za takvo nešto nisu ni pogodni ni podobni. Neka onda ostanu odgovorni, a ja ću biti glavni.

Predizborna kampanja na „Hrvatskom glasu Berlin“ je ovim i službeno počela. Pozivam vas da se pridružite i svojim glasom pridonesete širenju istine i transparentnosti. Nemate baš veliki izbor, pa neće biti teško odlučiti se. Izborni plakat (vidi dolje!) sam već kreirao. Na tebi je samo staviti križić na pravo mjesto.

.//^ ^\\
(/(_•_)\)
._/”*”\_
(,,,)^(,,,)

YES, I CAN!

Tvoj Čuko!

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Trpo Burko
12 years ago

E moj čuko i ti si povjerovao ono za bolju…..( koga ?) …, ma čukiću moj, tko je jamio, jamio je a tvoje su obećane kosti dopale nekom drugom.
Ali znaj, nisi jedini koji je tako prošao i zato živ i zdrav i veseo mi budi i šapu gore, aj Bok !

Josip Mayer
12 years ago

Draga gospođo Sonja Smolec

Ma tko bi to mogao bolje čuvati.. Hrvatski Glas Berlina..od Čuke. I sama ste rekla da, voli pokazati zube..još k tome ima i špičaste uši..znači osim da pokaže zube..da i dobro čuje..šapom može stati nekome i na nogu..koji to političar može tako..Pa ne vidim problem na izborima da netko digne i za njega ruku ili pak da koji glas, na izbornom listiću na pravome mijestu.
Nije baš ni Čuko biti lagano ali on će takav kakav je sigurno izdržati te čuvati i dalje svoju kuću.

Sonja Smolec
12 years ago

E, moj čuko, još da se odmah ne ljutiš kad te netko hoće počeškati iza ušiju! :)) Na primjer, ja. Došla s najboljim namjerama a ti mi odmah pokazao zube, nek se vidi da nisi sitan i beznačajan. Svaka čast. Poštujem te. Nije da nisu lijepi, vjerujem ti da su oštri, ali čuko! Daj razmisli! Kud baš ti za urednika! I to, ni manje ni više, nego odmah glavnog. Jel ti to misliš da kao glavni urednik možeš samo staviti šapu na srce, kosti hrdati i ništa ne raditi???