ČIKA MIRKO FOR EVER

ČUKINE PRIČE
piše: Jacky alias Čuko

Slavonski Brod/Halo svima zajedno. Znači pročitali ste moj prvi intervju u sbonline. To mi znači puno, jer kada sam priopćio gazdi da ću otvoriti svoj blog, on je skoro pao sa stolice. Kao …nije to za pse. To pišu samo oni koji znaju dobro pisati, koji imaju što reći kao Žarko Puhovski i don Kaćunko. Ma ko je to vidio da psi pišu po blogovima i još u Slavonskom Brodu, gdje čak i napredna omladina svoje novine uklesava u kamen. Kao …u Brodu je zabranjeno biti moderan, a ako je to još pas onda je to katastrofa.
Nije to baš tako. Ako se znaš ispravno ponašati, onda i u Brodu možeš biti kreativan, samo se to onda zove kroativan. Ovaj Brod vodi čika Mirko koji se o svemu brine, samo što to ljudi ne cijene dovoljno. Ako se negdje pojavi neka rupa na asfaltu onda čika Mirko odmah nabaci koju lopatu asfalta, malo to poravna i …super.  To on jako voli i zato ga uvijek biraju.
Čika Mirko kao ni ja ne voli životinje i omladinu. Ma mislim onu zločestu omladinu, koja hoće neki svoj dom. Moj gazda kaže da to treba omladini da bi se mogli sastajati i zajednički nešto poduzimati. Ma znam ja to kako izgleda kad se omladina sastaje. Vidim to svake godine kad je Norijada. Ne možeš ni doći na korzo, a ni na ulicama nemaš mira. Pjevaju, plešu …idu mi na živce. A kad bi imali svoj dom onda bi to trajalo cijelu godinu.
Ima čika Mirko pravo. Za Norijadu pretrpi to nekako kao i ja …onda potjera tu zločestu omladinu u svijet. I mi imamo svoj mir. Ostane samo mirna i dobra omladina, koja nikome ne smeta …igra folklor, član je mladeži stranaka, nedjeljom ide u crkvu…
Niti azil za životinje čika Mirko ne želi. Mogao bi tako Brod postati svima zanimljiv, pa bi nam mogli početi dolaziti turisti. Bože sačuvaj! Da se to ne bi dogodilo čika Mirko je osobno postao predsjednik Turističke zajednice. I ja sada mogu biti u miru, jer dok je čika Mirko na čelu grada ne moram se bojati da će turisti navaliti u Brod i praviti gužvu. Ako i dođe koji ima čika Mirko još jumbo postere sa  svojom slikom, pa ih može postaviti po gradu, a one najupornije rastjera takvim vatrometom da nikome neće pasti na pamet uskoro pomoliti nos u Brodu. I onda je super. Čika Mirku nitko ne smeta dok on poravnava rupe, a meni isto nitko ne smeta kada u tvrđavi naganjam lisice.
Moj gazda kaže da takav vatromet košta puno. Pa šta? Nije to čika Mirkov novac, a bolje da ga potroši za vatromet i rastjera turiste i omladinu, nego da ga troši za …nedajbože azil za životinje ili za dom omladine.
Ako neki zločesti omladinac ipak odluči ostati u gradu …i za njega čika Mirko ima rješenje. Da mu malo novaca i on pravi omladinske novine i pravi čika Mirku reklamu.
Znam da me čitate svugdje, ali ako mislite da možete doći u Brod i kvariti čika Mirkovu i moju idilu …nemate šanse! Imamo tvrđavu, imamo Turističku zajednicu …svakoga časa vam možemo pripremiti vatromet, a imamo odnedavno i LOB (List omladine Broda) u tiskanoj verziji. Imate u Hrvatskoj bezbroj gradova, koji nemaju to sve, a još se i vesele kad im dođu turisti.
Ostavite čika Mirka i mene na miru!
Tvoj Jacky



0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments