OLUJA NAKON PROSLAVE “OLUJE”

REAGIRANJA
Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj reagira u povodu navoda Amnesty International-a koji je kritizirao govor Jadranke Kosor na proslavi “Oluje”
Berlin/ U našu redakciju danas je pristigla obavijest Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj u kojoj se kaže:
Želimo Vas izvijestiti, da je Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj (HSKNj) danas objavio njem. priopćenje za javnost, u kojem oštro kritiziramo navode Amnesty International-a (AI)
glede kninskog pozdrava Jadranke Kosor generalima Gotovini i Markaču. U priopćenju pod naslovom “Amnesty International produžena ruka britanske vanjske politike?” odlučno osuđujemo tendenciozne, politizirane i groteskne optužbe AI-a. Navodimo, da je AI u prošlosti često pokazao, da ili nije sposoban ili voljan objektivno komentirati ratove u bivšoj Jugoslaviji, da je pro-srpska pozicija AI-a sve očiglednija, te da se AI u stručnim krugovima dovodi u blizinu britanske vanjske politike i britanskim tajnim službama.

Preporučujemo AI-u, da se pozabavi knjigom “Mir i kazna” od Florence Hartmann, koja je bila šest godina glasnogovornica ICTY-a. Hartmann je otkrila infiltraciju britanske tajne službe u strukture ICTY-a, politizaciju suda i velikog broja djelatnika suda iz zemalja Commonwealtha. Ti pro-srpski krugovi su sistematski radili na tome, da spriječe optužbu protiv Miloševića. Insajderica Hartmann opisuje i kako je ICTY svjesno prikrivao dokaze za agresiju Srbije na Hrvatsku i BiH, koje bi potvrdile tužbe za genocid RH i BiH-a, te koje bi prisilile Srbiju za ratnu odštetu dvjema drzažama žrtvama. Stoga smatramo skepsu Hrvata protiv ovog suda UN-a osnovanim. “Zašto se AI nije pozabavio sa ovim – jednim od najsenzacionalnijim – međunarodnim političkim skandalima, koji gazi nogama ljudska prava stotine tisuća žrtava i njihovih obitelji?”, pitamo u priopćenju.

Optuzujemo AI, da se nikad nije pozabavio sa krivicom britanskog polit-establišmenta za ratove 90-ih i podrške Miloševiću, koja je koštala života stotine tisuća bošnjačkih i hrvatskih žrtava. Isto tako AI šuti glede logora na području Srbije za vrijeme rata u Hrvatskoj. Podsjećamo da je AI jos sredinom 1993 god. tražio obnovu totalitarne, komunističke Jugoslavije, dok nije htio podržati procesuiranje UDB-aškog terora nad hrvatskim iseljenicima za vrijeme Jugoslavije, koje se provodi u Njemačkoj.

Zaključno, kao nevladina organizacija HSKNj pozivamo AI, da ne bude instrument upitnih interesa, da objektivno razmotri povijesne činjenice, te da bude iskreni odvjetnik ljudskih prava u regiji bivše Jugoslavije. Angažman AI-a je sramota za sve idealističke aktiviste ove organizacije, među kojim je bilo i bivših članova predsjedništva HSKNja …stoji u obavijesti Hrvatskog svjetskog kongresa u Njamačkoj koju je potpisao  njegov predsjednik, Mijo Marić.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ToniST
ToniST
12 years ago

Šteta, što Hrvati još uvijek padaju na trikove HDZ.
Meni se, iskreno rečeno, zgadilo ono što sam čuo iz kninskog govora naše vrle premijerke i predsjednice HDZ. Ajmo se zapitati, što bi Gotovina rekao na Jadrankin govor.
Koliko je naš narod budalast, još će i nagraditi HDZ za kninški govor. Nije HDZ-u prvi put što su Gotovinu/Tuđmana iskoristili za svoje ciljeve.

trackback

[…] je s pravom žestoko reagirao na izjavu o navodnoj zabrinutosti Amnesty International. Do jedne rečenice mogu potpisati taj protest. Ne […]

Josip Mayer
12 years ago

Otvorite usta ili će nam Hrvatska postati još više pusta Već odavni je poznata Hrvatska šutnja hrvati su se već odavno navikli na šutnju..Hvala dragome Bogu da ipak nismo svi takovi,..da se nismo naviknuli baš svi šutjeti.. upravo demokracija nam pruža otvorenost u govoru i međusobnu obilno ljudsku komunikaciju. Ako svi šutimo ni Bog nam nemože pomoći, kuda li politika,vrag bi nas u stvari mogao uzeti iz ovog globalnog svijeta.. kojeg nije dobro omalovažavati ni zapostavljati.. .Prema tome ni Krleža nije mogao da je i htio sve to predvidjeti,..zato Otvorimo još više oči.. uha.. i usta..zajednički.. koj nam je dragi… Read more »

Josip Mayer
12 years ago

Dobro je ako to ide u korist isključivo obrane hrvatskim generalima, te u prilog samoj Hrvatskoj državi i njezinim građanima u domovini i iseljeništvo,
ili su izbori u pitanju.