BRAVO ZA KREATIVCE IZ ZADRA

Stigli radovi djece iz Osnovne škole Voštarnica, Zadar

prilog: Ankica i Ante Karačić

U pošiljci s likovnim radovima djece iz Osnovne škole Voštarnica, Zadar, stiglo je i pismo mentorice, Antonele Marić, mag. defektologije. U pismu stoji:

“Poštovani, drago nam je što možemo sudjelovati na Vašem Međunarodnom likovnom natječaju na temu “DRVO -mudrost, znanje, križ i stablo”, Iserlohn-Essen-Rovinj-Karlovac-Jajce 2023. za hrvatsku djecu diljem svijeta. Šaljem Vam radove učenika naše Osnovne škole Voštarnica, Zadar (Hrvatska). To je škola za učenike s teškoćama u razvoju (autizam, intelektualne teškoće), te mi nemamo razrede već odgojno-obrazovne skupine prema vrsti teškoća i dobi. Razvojna dob kod naših učenika  ne odgovara njihovoj kronološkoj  dobi, to bi bilo maksimalno 3. razred osnovne škole i nemaju klasične školske nastavne predmete već posebne osnovnoškolske programe  usvajanja vještina. Radovi su nastali  na satima razvoja kreativnosti koje ja vodim u školi.”

više

TRAGOM ZAPISA I SJEĆANJA

Reagiranje na informacije iznesene za vrijeme i povodom koncerta Tamburaškog orkestra Wellebit na otvaranju izložbe fotografija „Pag – grad – otok“ Damira Fabijanića u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu.

piše: Aleksandra Brnetić
foto: nasl. prof. dr. sc. Grozdana Marošević / Biblos / Tagesspiegel / Aleksandra Brnetić

Berlin/ Hrvatsko veleposlanstvo u Njemačkoj organiziralo je u petak, 13. siječnja, u povodu Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske izložbu fotografija „Pag – grad – otok“ Damira Fabijanića. Kao svojevrsna glazbena uvertira Fabijanićevom fotografskom narativu o Pagu nastupio je Tambouraschen Chor Wellebit 1902, koji od svojih prvih trenutaka u repertoaru njeguje hrvatske tradicionalne melodije.…

više