POČINJE HRVATSKA ŠKOLA

tekst i foto: Sonja Breljak

Suzana Mihaljević, koordinatorica

Berlin/ Školarci su u njemačkom glavnom gradu od početka tjedna već u školskim klupama. Ranije je to nego prethodnih godina, pa je brojnim hrvatskim obiteljima  koja imaju školsku djecu, bio pomalo neuobičajen rani povratak iz domovine, prije Velike Gospe.
I Hrvatska škola u Berlinu otvara “svoja vrata”  s početka tjedna koji je pred nama. Prošle godine su u Berlinu tri učiteljice podučavale  dvijestotinjak  učenika  hrvatskom jeziku i kulturi. Prvi školski dani idućega tjedna pokazat će koliko su ove godine roditelji i djeca zainteresirani za jezik i kulturu zemlje porijekla.

Ministarstvo obrazovanja Republike Hrvatske i ove školske godine  brigu o malim Hrvatima u Berlinu prepušta trima učiteljicama. Koordinatorica Hrvatske škole  …nakon isteka mandata  i povratka u Hrvatasku, učiteljiceVlaste Morović …je Suzana Mihaljević. Njoj će se u u Hrvatskoj školi  pridružiti i dvije nove učiteljice, Marina Maganić i Rachela Fay.
Sve dosadašnje lokacije na kojima se u Berlinu održavala Hrvatska škola, ostaju i dalje. Prijave djece možete obaviti i dodatne informacije  dobiti od koordinatorice Suzane Mihaljević, putem telefona – 0162 69 50 363.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments