RADMAN U BERLINU

Sonja Breljak
Berlin/ Naš suradnik iz Splita, Dražen Radman, autor kolumni u rubrici PUT ISTINE, boravio je u Berlinu …u gradskoj četvrti Dahlem … na dvodnevnom europskom seminaru organiziranom za voditelje, svećenike, pastoralne djelatnike, pripadnike kršćanskih  zajednica. Tema seminara bila je …Kako Evanđelje približiti čovjeku u velikim gradovima? Kako integrirati ljude različitih kultura u rast crkve? Seminar  je vođen na engleskom jeziku a slušalo ga je oko 500 sudionika iz cijele Europe.  Prigodu smo iskoristili i mi iz Hrvatskog Glasa Berlin te se u Dahlemu, susreli s našim suradnikom. Podsjećamo, Dražen Radman je Splićanin, odrastao na Šolti. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu, radio godinama kao učitelj.
Danas djeluje kao pastor Baptističke crkve Split. Nedavno je izdao svoju drugu knjigu naslova Pisma ukradenim ljudima iz koje smo do sada objavili par priloga.
Za boravka u Berlinu, uredništvu Hrvatskog Glasa Berlin, Radman je darovao svoj izdavački prvjenac iz 2008. godine, knjigu duhovne poezije na čakavskom jeziku, Pismo mome Marangunu. Berlinski susret i razgovor  “Dražen Radam & Hrvatski Glas Berlin” rezultirat će uvjereni smo, i daljom ugodnom i čitateljima i svima nama vrlo dragom suradnjom i kao i do sada , duhovno vrlo poticajnim tekstovima iz Splita koji nas uvijek iznova upućuju na istinski susret s Bogom.

” …I dok vrime curi, ponestaje,
dok se po kornižima
satran čovik trese,
Tvoje srce
za njim ne posustaje
jer znaš da još uvik
njegov život more pisat
puno lipje i vedrije verse …”

Dražen Radman
(Pismo mome Marangunu, 23.)

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments