DJEČJA RADIONICA “STRUŽEC”

KRATKA PISMA IZ DOMOVINE
piše: Marija Matijašević

Stružec/Kako se godina približava kraju, tako se redaju i razne večeri i  mala slavlja KUD-a “Stružec” i dječje radionice “Stružec”. KUD  je dobio velike pohvale  za sudjelovanje pjevačke skupine u Kutini, prije dva tjedna, između mnogobrojnih KUD-ova i s duljom tradicijom od svoje. Danas je Radionica imala  malo druženje. Dogovorili smo se da ćemo okititi mali bor, ukrasiti ga sa gipsanim figurama, koje su djeca napravila, obojala i polakirala, te da će krunice, koje su dobili na papiru kao božične čestitke, darovati svojim mamama. Krunice su našite s perlicama i šljokicama, raznih boja i duljina. Prelijepe su.
Djeca su donijela soka, ja sam ispekla njemačke “Plätzchen”, bilo je tu čipsa i smokija.
Neki su još dovršavali krunice, neki su našili zvona, svijeće, adventske vjenčiće, i zvijezde. Kad su to završili, najstarija curica je napravila tombolu, popisala imena  djece, pa su izvlačili i darivali se. Kad su bili gotovi, ja velim:- Jeste li  gotovi i jeste li  svi dobili darove? Oni vele:-  DA!  –Mene ste zaboravili …velim …zato ću sada ja darivati vas.
Svi su ušutkali i snuždili se, ali darovima su se obradovali. Nakon kratke pauze, došla je  jedna curica k meni i veli:-  Evo, ja Vam darujem  svoj rad …krunicu. Tako su i drugi meni darivali svoje radove. Tome se nisam nadala. Poljubila sam ih i zahvalila se. Ali suze sam zadržala za kasnije. Onda su još dali svoje figurice onima, koji nisu imali niti jedne, jer su kasno došli na radionicu. Takve ih volim, drage i humane. Hvala svima …Sari, Nikolini, Mateji, Antoniju, Matiji, Franu, Igoru, Martini, Silviji, Manueli, Josipu, Mateji i Mihaeli.
Iz Stružca svi zajedno šaljemo pozdrav Hrvatskom glasu Berlin. Sretan i blagoslovljen Božić i svi njegovi blagdani, kao i uspješnu i zdravu novu 2012. godinu žele Vam  polaznici Radionice Stružec.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments