NOVA UPRAVA U HKZ STUTTGART

piše: Josip Mayer
Stuttgart/
U prostorijama HKM, Hrvatska kulturna zajednica u Stuttgartu održala je svoju redovnu godišnju skupštinu. Na skupštini je izmjenjen statut Zajednice i izabrana nova uprava.

Dosadašnji tajnik Zajednice, Zrinko Jurić novi je predsjednik, koji vjeruje da će se Zajednica novim sadržajima rada i djelovanja uspjeti održati.

Cijela uprava je znatno je pomlađena. Dosadašnji predsjednik Petar Hinić u svome oproštajnom govoru naglasio je kako je podmlađena Zajednica sada bliže svome davnom cilju …osnivanju „Hrvatskog doma“ u kojemu bi se okupili svi aktivni Hrvati u Stuttgartu.

Nakon izbora upriličeno je prigodno božićno slavlje.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Naš poznati novinar i kniževnik gospodin.. Ivan Ott.. koji je također bio prisutan.. na Saboru HKZ-Stuttgart. Podsjetio je na sljedeće..iz njegovih iskustva ali i sam imam tu neka sjećanja..što se tiče nekadašnjih hrvatskih domova..udruge su često prilazile sa minusima u riznici..za razliku od HKZ..koja je momentalno smještena u prostorijama HKM.. Osobno ne smljam u novo vodstvo..već pozdravljam i veseli me i samoga da su stigli u toliko velikom broju..ono će sigurno naći najbolje riješenje..kako riješavati iduće izazove. Ali dok već ovo pišem.. motaju mi se neke kuglice po glavi..Nebi li jedna veća zgrada poput.. “Hrvatskog Kulturnog i Sportskog Centra” riješila… Read more »