ŠPANJOLSKA NAGRADA ZA SONJU SMOLEC

Sonja Breljak
Lijepu vijest saznadosmo iz Hrvatske! Naša draga suradnica, hrvatska spisateljica iz Velike Gorice, Sonja Smolec, autorica priča u rubrici Moje ime je Marta i pjesama u rubrici Sonja Smolec, dobitnica je jedne od tri ravnopravne nagrade druge kategorije na natječaju za najbolju kratku priču kojeg je organizirao “El Museo de la Palabra” – “Muzej riječi” Iz Toleda u Španjolskoj.  Na ovaj natječaj pristiglo je 14 253 priče iz 89 zemalja. Sonja Smolec je nagradu osvojila pričom napisanom na engleskom jeziku  “Night Howl” – “Noćno zavijanje”.
Osvojila sam u drugoj kategoriji nagrada jednu od tri visokovrijedne i ravnopravne nagrade, 1000,00 eura i put u Španjolsku. S obzirom na broj pristiglih radova ovo je za mene izuzetno velik uspjeh ...rekla je Sonja Smolec.
U prvoj kategoriji, nagradu od 10.000,00 američkih dolara osvojila je Rosa Carbalo Pastor svojom pričom “Juha” napisanom na španjolskom jeziku. Prema riječima naše nagrađene autorice, još nije poznato kada će nagrade biti uručene nagrađenima.
U službenom tekstu objave pobjednika natječaja kojeg potpisuje César Egido Serrano, kaže se:- Zahvaljujem svima i čestitam pobjednici ovog natječaja, španjolskom piscu Rosi Carballo Pastor. Njena priča pod nazivom “Juha “, osvojila je prvu nagradu od 10.000 dolara.
Također želim čestitati troje autora koji su pisali na engleskom, arapskom i hebrejskom, koji su svaki pojedinačno dobili drugu nagradu od € 1.000,00 a koji će i biti pozvani na izlet u Toledo, u Španjolskoj: Sonja Smolec iz Hrvatske, katoličke kulturne tradicije, koja je poslala priču na engleskom jeziku pod nazivom “Noćno zavijanje“; Samir Awwad Bajram šerif iz Egipta, arapske kulturne tradicije, koji je poslao priču na arapskom pod naslovom “Vrlo star čovjek na biciklu”, Roi Dia iz Izraela, židovske kulturne tradicije, koji je sudjelovao s pričom na hebrejskom, pod nazivom “Jedan, dva, tri, četiri, pet”. Oni će sudjelovati i biti zajedno na ovom putovanju, kao primjer međunarodne suradnje   …stoji između ostalog u službenom pismu objave pobjednika natječaja “Muzeja riječi” iz Toleda u Španjolskoj.

Hrvatski Glas Berlin čestita Sonji Smolec na nagradi i uspjehu na međunarodnoj književnoj sceni. Ponosni smo na našu suradnju!

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments