S GODIŠNJE SKUPŠTINE SAVEZA

tekst i foto: Sonja Breljak
001Berlin/ Savez hrvatskih društava Berlina je u prostorijama Hrvatske zajednice, jedne od devet članica Saveza, održao godišnju, izvještajnu skupštinu koju je vodio predsjednik Saveza, Ivan Bitunjac.

Predsjednik Bitunjac je pročitao izvješće o radu u prošloj godini a o financijama Saveza je govorila rizničarka Elizabeta Kopić.

Najvažnije aktivnosti Saveza u prošloj su godini bili: Blistava noć klasike, obilježavanje Marulićeva rođendana., Božićna zabava te sudjelovanje u obilježavanju 20-te obljetnice postojanja košarkaškog kluba Croatia. Razgovaralo se i diskutiralo i o ovogodišnjoj, šestoj po redu, nedavno održanoj Blistavoj noći klasike. I već se razgovaralo i o mogućem novom datumu (18, svibanj 2014.) za iduću godinu.

Pored toga, Savez, odnosno, sva društva zajedno, naći će se 30. lipnja u prostorima Hrvatske zajednice, gdje će od 20 sati, započeti proslava ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Za sve koji se budu željeli pridružiti ovoj proslavi, ulaz je slobodan!

Naravno, Savez će i ove godine pozvati Hrvate Berlina na obilježavanje rođendana Marka Marulića, 18. kolovoza. Detalje ovog susreta kod Marulovog spomenika, točno vrijeme i sudionike, još ćemo naknadno, pravovremeno, objaviti. Ili kako bi se u narodu reklo: O tom -potom!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments