KOMENTAR TJEDNA

Dvojba! Koji od dva izvrsna komentara označiti atributom “komentar tjedna”. Konačno …oba dajemo na uvid i prosudbu našim čitateljima …onaj iz pera dr. Rajka Glibe na tekst “U svakom filmu najbolji je kraj” koji je napisao Adrian S. Kostré i onaj čitateljice Mirele na tekst “Zašto sam tako zločest” autora Danijela Divića.

Dr. Rajko Glibo/02.01.2012./Aferim autoru Adrijanu S. Kostre! Aferim Sonji Breljak koja je više od novinarke i drag biser od urednice. Iskreno! Prvo sam zastao i motrio naslov pomislivši šta radi ova Sonja? Onda sam shvatio zašto vrsna urednica ne lomi za online duži tekst koji bi svaki online urednik lomio bar na dva dijela, a neki i na više zbog efektnijeg doimanja i što jače impresije. Onda sam zaključio kako je Sonja u stilu velike književnice zadnju rečenicu teksta izvukla u naslov i time maestralno ostvarila prstenastu kompoziciju kojom je zapisu potakla obilježje umjetničkog teksta. Onda sam presnimio sve. Pa sam žalio što nema legendi ispod slika uz pitanje može li se ikako do legendi doći jer novinarka i urednica Sonjina formata zna za pravilo o slici i obvezatnoj legendi, Onda me na kraju preplavila tuga što ova priča nije došla ranije jer bi bila krasna dopuna knjizi NIKOLA ŠOP objavljenoj prije dvije godine od Zaklade fra Grgo Martić iz Kreševa. Ovo mi je najdraži novogodišnji poklon i VELIKO HVALA svima koji su mi ga priuštili.
Rajko Glibo

 Mirela/ 03.01.2012./Pozdrav, prošvrljala sam kroz Danijelove tekstove koji su izrazito provokativni i ono što me je potaklo da ih komentiram su ovi glupavi (bez uvrede) komentari. Dijaspora ili ne – domicili ili ne. Ej ljudi u Hrvatskoj je trenutno kao u septičkoj jami – utapamo se u govnima! Ma o čemu vi pričate?! Voljela bih vidjeti sve te vaše MLADE HRVATE koji ne žive u Hrvatskoj – a ona im predstavlja – po vašim pričama – bit njihova postojanja, kako bi u Njoj izlazili na kraj bez mamine i tatine pomoći! Voljela bih da samo na par godina žive i rade na hrvatskim plaćama, žive u hrvatskom i po hrvatskom sistemu, da su im jedini prihodi oni koje zarade golim rukama!!! Lako je kad steknete mirovinu u Njemačkoj (ne kažem da je lako raditi) vratiti se u Hrvatsku i živiti ovdje s tom mirovinom!!!Dočekajte HRVATSKU MIROVINU pa onda pišite o zlatnoj, opljačkanoj, izranjavanoj i bezperspektivnoj ljubljenoj vam domovini!!! Pitam se koliko bi vam ona uistinu bila ljubljena da s hrvatskim – a ne s njemačkim novčanikom gledate na nju. I sad mi nemojte početi s onim duhovnim vrijednostima – o njima ovdje nije riječ. I mislim da nista shvatili srž Danijelove kolumne.

Šaljem Vam puno pozdrava iz Hrvatske – i da citiram i susjede iz Bosne: DA BOG DA I VI U NJOJ ŽIVILI! 🙂

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments