NA MARTINJU U ZAJEDNICI

tekst i foto: Sonja Breljak …foto album ispod teksta
Berlin/ Tradicionalna proslava Martinja i ove je godine ispunila prostore Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice veselom i razigranom publikom. Upravni odbor i članovi Zajednice, dobro su se pripremili za ovu priliku. Program je započeo s par riječi o tradiciji slavljenja Martinja i pripovjesti o svetom Martinu, koje su na hrvatskom i njemačkom jeziku izrekle simpatične djevojke Nikolina (Nina) i Natalija (Nana) Sučić. U uvodu večeri par riječi je rekao i predsjednik zajednice Damir Kozarić. Poželio je svima ugodnu zabavu, pozdravio članove drugih društava i udruženja te najavio kako će im se Zajednica skoro priključiti u krovnoj udruzi.

Potom je pred publiku došao folklor Zajednice. Predvođeni mladom Ankicom Prskalo koja se netom vratila iz Biograda na moru s dvotjedne obuke za voditelje folklora u organizaciji Matice iseljenika, zapjevali su i zaigrali zagorske pjesme i plesove i zaradili veliki pljesak zadovoljne publike. -Veselo, veselo Zagorci, vesele narave mi smo svi. Mi se znamo veseliti, Bog nek nas poživi …odzvanjalo je iz svih grla. Publika se folklorašima pridružila u pjesmi.
Potom je prema tradiciji Martinja, kršteno mlado vino i zabava je dobila na zamahu. Plesalo se i pjevalo, kušali domaći specijaliteti, dobra vina i slasni kolači, isprobala sretna ruka na tomboli, Zadovoljni gosti ostali su do zore.

Hrvatska kulturno umjetnička i sportska zajednica priprema uskoro i novu zabavu, ovoga puta Dalmatinsko-ličku večer. u subotu, 24. studenog u 20, sati, ulaznica je 10 eura a info telefon 0173 219 07 31.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
slavica
slavica
11 years ago

vidi moje ljubice sto uživa bravo za vas trud samo tako pusa