KONCERT U STUTTGARTU

Info i foto: Josip Mayer
Stuttgart
/ Povodom 20- godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske, pod pokroviteljstvom Društva hrvatskih građana Fellbach i Društva prijatelja Hrvatske iz Baden Württenberga, održan je  u zgradi njemačke radio postaje SWR Stuttgart, koncert kojemu su bili nazočni mnogobrojni uzvanici iz političkog, kulturnog, sportskog, glazbenog, i društvenog  života,  te visoki politički dužnosnici Njemačke i Hrvatske. Bila je to ujedno i prigoda oprostiti se od dijelatnika SWR-Internacional hrvatske redakcije, novinara i književnika Ivana Otta, poznatog i po knjigama „Ukradeno djetinstvo“ i “Mačje priče”,  koji upravo odlazi u mirovinu.
Nakon hrvatske i njemačke nacionalne himne, govorio je generalni konzul RH u Stuttgartu, Ante Cicvarić koji je  podsjetio nazočne na  povjesnu priču o priznanju Hrvatske.

Tijekom večeri govorili su i Johanes Jung i Josip Juratović, zastupnici njemačkog parlamenta, Peter Hofelich, član pokrajinskog parlamenta, kao i prof. dr. Karl-Heinz Meier- Braun, voditelj SWR International.

U glazbenom dijelu večeri nastupila je poznata hrvatska čelistica, Ana Rucner. Oda radosti i Linđo u izvedbi Ane Rucner, posebno su se dojmile posjetitelja.

Vrijedne domaćice iz Društva hrvatskih građana Miroslav Krleža Fellbach pobrinule su se za  ugodan ugođaj i po završetku programa.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments