SVEČANO U MISIJI KOBLENZ

tekst i foto: Jakov Vranković
Koblenz/ Bilo je svečano prošle nedjelje u Hrvatskoj katoličkoj misiji Koblenz. Svečano je proslavjeno Stepinčelo i Dan misije. Crkva sv.Franje bila je puna vjernika koje ni oštra zima nije mogla spriječiti da nazoče svečanoj sv.misi. Misno slavlje uveličao je misijski zbor a svoj udio dali su i misijski tamburaši.Velečasni Stjepan Zadravec je u svojoj propovijedi govorio  o liku blaženog kardinala Alojzija Stepinca, zaštitnka misije koja u Koblenzu djeluje …i to vrlo uspješno …pune 42 godine. Za to su zaslužni svi dosadašnji svećenici. Misa je završila klanjanjem pred Presvetim i blagoslovom. Poslije sv.mise slavlje je nastavljeno u misijskoj  dvorani. Nakom molitve upriličen je zajednički ručak. Vrijedne domaćice su pripremile domaće specijalitete, sarmu,pečenje i burek a nije nedostajalo ni brojnih vrsta kolača.
Za lijepu pjesmu pobrinuli  su se tamburaši koji su poznatim melodijama, prošetali Hrvatskoj i Bosnom i Hercegovinom. Dvorana je bila prepuna i svi su bili zadovoljni.I sam živim s ovom misijom od samog njenog osnutka i posebno me dirne kao i mnoge druge koji su isto tako dugo u njoj, kada se ovako lijepo okupimo i vratimo sjećanja i prebiremo uspomene.
Uskoro pedesetak naših župljana odlazi na hodočašće u Svetu zamlju pa se i za njih ovom prigodom pomolilo a  načinjena je i zajednička fotografija.
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments