POSAVSKI ZVUCI U BERLINU

tekst i foto: Sonja Breljak  …foto album ispod teksta
Berlin/
Bila je to jedanaesta po redu zabava naslova “Veseli se Posavino” u organizaciji Zavičajnog kluba Brođani Berlin e.V. Iza organizatora je 20 godina humanitarnog djelovanja i isto toliki iskustva u organiziranju zabava kojima prikupljaju sredstva za humanitarni rad. “Veseli se Posavino” je …uz zabavu naslova “Slavonijo u srcu te nosim” …jedna od dvije redovite, godišnje humanitarne zabave Brođana.
Eh, da …primjetismo, među 300 -400  posjetitelja posavske zabave, toliko je mladih ljudi, lica od kojih neka vidjesmo i po prvi puta, pa se i nehotice upitasmo …ma kako …otkud …i kako da iste ne vidimo i pri drugim priredbama …primjerice, Blistavoj noći klasike, kakvoj večeri poezije ili predavanju na temu integracije?! Redovito je pri takvim priredbama broj posjetitelja upitan …a ovdje eto …pjesma do pjesme, ruka do ruke, noga do noge … podij za ples ispunjen cijelu noć sve do jutarnjih sati. Nije posjetitelje spriječila niti velika hladnoća koja vlada i u Berlinu kao i u ostatku Europe.
Svirali su pri tom izvorna skupina Braća Vidović i Tomi band. Posavljaci vole takve zvuke …šargija, violina, te tekstovi poput ….Posavino majko, u srcu te nosim svom, vratiću se na zgarište, sagradiću novi dom …i tako redom …od (nazovi) izvorne do (nazovi) narodne. Kaže se, o ukusima …pa ni onim glazbenim …se ne raspravlja. Držimo se tog savjeta.
Berlinski Brođani ..eh ti vrsni organizatori i ovog su se puta pokazali u najboljem svjetlu. Ispred su Ivan Bitunjac i Elizabeta Kopić a iza “četa mala ali odabrana” …Dragan, Ivan, Neda, Barica, Biljana, Vesna, Marina
Iskusni, dugogodišnji organizatori i s malo ljudi izvedu do kraja uspješno ovako velike zabave  s puno posjetitelja, jelom, pićem, s više glazbenika, uređenom pozornicom, tombolom …Puno je tu posla. Još se Brođani  i nakon 20 godina rada i nakon jedanaeste zabave Veseli se Posavino, uspješno nose s organizacijom. Kapa dolje!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments