PRELILO SE PO LIČKI

tekst i foto: Josip Mayer
Bad Cannstatt/ U organizaciji HKSU Velebit, na adresi Mercedesstr. 23,  Bad Cannstatt …koji je i  za razliku od Like bez pahuljice snjega …uspješno je izvedena zabavna večer  naslova  “Ličko prelo”. Nazočilo je oko 150 gostiju. Sve je pozdravio i Ante Cicvarić, generalni konzula RH iz Stuttgarta. U programu su nastupile folklorne udruge HKM Stuttgarta, te prelci i prelje uz ličku glazbu i pratnju tamburice . Ličani su svoje prelo sa sela i iz sjećanja “premjestili” u grad, u Gospić, u kazališta, na pozornice. Običaji se održavaju u Lici, diljem Hrvatske i njene dijaspore.  Slično je bilo i s Prelom  u HKSU Velebit.  Kako se prelo i prelilo nekada, što je bilo najljepše i najvažnije na prelu ….govorila je predsjednica HKSU Velebit, Marica Špehar.
Vrijedne domaćice sve su to uljepšale  kulinarskim specijalitetama …ličke ali i druge domaće hrane.
Ono što je posebno i ovom prigodom upalo u oči …a nikada do sada se nije moglo riješiti …je ponovno organiziranje proslava i zabava u isto vrijeme kad i u drugim udrugama. Ovaj puta slučaj je to sa udrugom Miroslav Krleža-Fellbach. No, ni to se ne mora baš shvatiti kao neka mana, već i kao poticaj klubovima  i društvima za dalji rad. Toliko svetaka i slobodnih dana u godini ni nema. Pa će i u buduće  gosti imati priliku birati otići tamo gdje im je bolje i ljepše.
HKSU Velebit, u svojim klupskim prostorijama, na adresi Mercedesstr. 23, Bad Cannstatt, organizira 18.02.2012 godine, s početkom u 18 sati, FAŠNIK …MAŠKARE …KARNEVAL …te poziva na ples pod maskama i druženje uz izvrsnu glazbu, domaće vino i specijalitete domaće kuhinje, bogatu tombolu i biranje najljepše maske za djecu i odrasle i druga iznanađenja. Za dobro raspoloženje pobrinut će se trio „CroExspress“ Cijena ulaznica  je 6,00 €.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments