KARIJERA U USPONU

Gdje su što rade: operni pjevač Goran Cah

tekst: Sonja Breljak
nJqAGiZxT9QBerlin
/ Bila je to ljeto 2012. godine kad smo zabilježili dolazak u Berlin mladog Gorana Caha. Upisao je tada solo pjevanje na Akademiji za umjetnost u Berlinu.

Znao se Goran pojaviti na korama naše crkve u vrijeme mise na hrvatskom jeziku pa zapjevati koju duhovnu pjesmu na zadovoljstvo sviju. Predivan tenor.

Čuli smo ga za Blistave noći klasike 2013, u dvorcu Charlottenburg pa za programa u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju u Hrvatskoj zajednici.

Goran je rodom iz Pakraca, studirao je u Osijeku. Od upisa solo pjevanja u Berlinu pa do danas puno toga se dogodili u njegovoj glazbenoj karijeri. Naime, predivan tenor Gorana Caha nismo samo mi primjetili …

U siječnju ove godine sudjelovao sam na međunarodnom natjecanju mladih pjevača u prostoru Deutshe Oper Berlin. Tu sam između oko 550 pjevača koji su su se predstavili i natjecali, osvojio glavnu ulogu u Mozartovoj “Die Zauberflöte”. To je uloga  Tamina.
U srpnju i kolovozu vrijeme sam proveo uvježbavajući ulogu  u Rheinsbergu- mjestu gdje sam ujedno odigrao premijeru i pet predstava. Nakon Rheinsberga, slijedi nekoliko koncerta od kojih su neki u ime istoimenog festivala (uglavnom u Berlinu).

U studenom počinjem sa pripremama Bachovog “Weihnachtsoratorium” (božićnog oratorija) te ću tokom prosinca/siječnja odigrati predstave u Berliner Domu pod vodstvom i u režiji poznatog Christopha Hagel.
To mi predstavlja veliku čast i priznanje budući ću surađivati/ igrati sa nekim vrlo poznatim imenima  …rekao nam je, između ostalog Goran Cah.

Predivan glas. Izvanredan glazbeni put.

Želimo Goranu i dalje puno uspjeha u njegovoj karijeri.

10628197_10202753306613628_2827759632167664269_n

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
9 years ago

Jel seitko pita gdje je Tanj Šimić Querioz? Nije. Onaje prvak Lisbonske opere i Pfilharmoniskogorkestra iz Lisabona. Moja draga Tanja, nakon dugi niz godina nije ovog ljeta bilau svojoj rodnoj Makatski, toliko o naim opernim umjetnicima.