“UTOPLJENI” PASTORALNI LISTIĆI

KRATKA PISMA IZ DOMOVINE
piše: Marija Matijašević
Stružec/Prošlu nedjelju je župnik na misi najavio, da će iduću nedjelju na misi u 8,00 sati, biti izbor novog pastoralnog vijeća. Naime, dosadašnjim članovima istekao je  mandat od 4 godine, pa će se birati novi članovi. Kako se vrlo rano moralo dignuti, da bi se pješke …radi visokoga snijega …stiglo do 8 sati u crkvu na misu, došlo je vrlo malo seljana. Došli su oni koji idu uvijek u crkvu i oni koji su blizu. Polovica nedjeljnih posjetitelja.
Na kraju mise župnik je dao podijeliti naštampane listiće.
Na svakom  listiću se mogu predložiti tri kandidata. Kako je župnik objasnio .. oni će mu idućih godina pomagati u odlukama i prijedlozima.
Na to se vrlo glasno oglasio, stari “brko”, kojeg mještani poznaju po “jakom glasu“. Mada nije odavde, ima uvijek i svagdje, dar prigovora. Puno on i pomaže, ali sklon je i prigovorima. Situacija je napeta. Rekao je župniku, kako nas je malo i da on ne može dati birati pastoralno vijeće. Ovakovu “svađu” sam drugi puta doživjela u našoj crkvi, i jako me se dojmila još i  cijeli idući tjedan. E, Bože … na što smo spali!
Svejedno smo svoje kandidate predložili, napisali na cedulju. Svatko je pokupio ceduljice iz svoje klupe i odnio ih i sakristiju. Gospodin cvjećar je nosio prema oltaru svoje ceduljice. Pružio ih je župniku, a kako ih ovaj nije odmah primio, stavio ih je na oltar a  one …ravno u zdjelicu s vodom, gdje je župnik netom oprao svoje prste!
Brzo ih je vadio van, no kako su se onako mokre, zalijepile jedna za drugu, trebalo mu je vremena. Cijela je crkva prasnula u dugi smijeh.
Tada se cvjećar okrene i veli “brki”: –Sad smo ih sve utopili!
Župnik je ceduljice odnio sa sobom, kao i one iz drugih sela, i na idućoj misi ćemo saznati rezultate.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments