POZDRAVI S JUGA

PISMA ČITATELJA
piše: Brankica Lazarević
Dubrovnik/ 
Evo me nakon duljeg vremena! Planirala sam se i ranije javiti, možda i poslati koju sličicu sniježnog Dubrovnika ali dječje bolesti, nahlade i upale grla i druge zimske “radosti” su me spriječile u tome. Nadam se da ste Vi dobro i naravno, vjerujem da se dobro snalazite sa sniježnim nedaćama, što kod nas baš i nije slučaj. Sve ove dane dok se Hrvatska borila s vremenskim nepogodama, mi smo ovdje hvala Bogu bili lišeni svega toga. Bura je doduše puhala, ali to je bilo najmanje zlo. Snijeg je osvanuo jedno jutro u samom Gradu Dubrovniku, i prizor je zaista bio lijep! Međutim, jedino su mu se radovala djeca jer činjenica je da se mi zaista ne znamo snalaziti u tim uvjetima, a osim toga ovo je grad skalina, uzvisina i nizbrdica i zamislite kako je kada padne snijeg i to se sve zaledi. Svakako, danas nam je osvanuo lijepi burni dan, puše jako ali tako je bistro i vedro da nam ni taj vjetar ne smeta. Vjerujemo da zima još nije blizu kraja, ali nam je puno lakše kad je ožujak na pragu.
Inače je Dubrovnik grad karnevala, međutim ove godine maškarani dani i nisu bili uspješni zbog nevremena, mnogi nisu mogli doći niti s otoka, tako da su samo najveći entuzijasti prodefilirali Stradunom.
Turista uvijek imamo, sada naravno u dosta manjem broju ali početkom ožujka počinju pristajati kruzeri pa onda sve izgleda drugačije.
Do nekog novog  javljanja šaljem Vam veliki pozdrav!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments