KOMENTAR TJEDNA

Komentari na tekstove  Nemojte me ubiti autora Marjana Gubine,  Želim život od Emila Cipara i I maškare imaju tarifu od Marije Matijašević

Jadranka Krajina
/ 20.02.2012./ Hvala za ovo veliko djelo koje me je duboko ganulo, svojom snagom i iskrenošću stavlja vas odmah ”na lice mjesta” tako da čitatelj ima priliku proći barem na virtualan način kroz sve one nemile događaje …U sebi ima potencijal književnog djela koje će ostaviti trag za sve generacije …da se tako što nikad više ne ponovi!!!!!


Mirela
/20.02.2012./ Postoji jedan veliki problem pri darivanju krvi iz pupkovine …a to je NEORGANIZIRANOST I NEMAR naših bolnica! Sama sam se uvjerila u to i ne samo ja nego većina trudnica koje su bile spremne darovati istu! Na tečaju za trudnice smo dobile formulare i upitnike Zaklade Ane Rukavine a i prospekt u kojem je sve jasno i glasno objašnjeno …ispunila sam formular, došla u bolnicu kad je bilo vrijeme poroda, ponijela ispunjene formulare …dala doktorici, sestrama i co. …no to im je znatno pokvarilo raspoloženje …jer VIKEND JE …A NE ZNAMO KAKAV ĆE BITI POROD …A KONTAMINIRANOST KRVI …A OVO A ONO … VIDJET ĆEMO …i džabe meni moje ispunjavanje i želja od srca učiniti dobro kad to njih nije briga i kad je to njima svima tlaka i problem, samo im zadaje dodatnog ne bitnog posla …ne samo što rade kao da su mesari u klaonici nego se tako i ponašaju u uphođenju s trudnicama …uglavnom, porod je dobro prošao, bez komplikacija, a za pupkovinu za Zakladu Ane Rukavine …nitko nije mario i tako propade krv koja je nekome mogla spasiti život …i ne samo ovaj uzorak, nego i barem tri druga za koje znam da su mogli biti poslani u Zakladu.

Marica Krstić/ 24.02.2012./Razveselile su me slike maškara iz šezdesetih. Podsjetile su me kako je to tada bilo. Žao mi je da se ti običaji nisu održali. U mnogim mjestima danas se održavaju karnevalske povorke a u Strušcu gdje je to bila tradicija iz prošlog stoljeća, da su ti običaji prekinuti. Nadam se da će ove slike potaknut mlade ljude da potraže kod svoji baka slične priče i slike iz njihove mladosti pa organizirati slijedeće godine suvremene maškare na Stružečki način. Svima srdačan pozdrav!
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments