DA SE NE ZABORAVI

napisao: Emil Cipar
Zaborav briše sve …sjećanja, uspomene… Nešto i treba zaboraviti, a nešto se ne smije zaboraviti.

Tako se sigurno ne smije zaboraviti veliki hrvatski vizionar Bruno Bušić. Ne smije se zaboraviti niti da su ga 1978. ubili upravo oni koji se danas u Hrvatsvo zaklinju. Ubili su ga jer ih je Bruno već tada prepoznao i o njima rekao slijedeće:

…Da smo složni i čestiti davno bi imali državu. A bit će rođenje, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni jedne države da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako ..

…No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje …kako nas tada spasiti od nas samih?!”

Sliku spomenika Bruni Bušiću sa groblja u Parizu, poslao nam je naš čitatelj Stjepan Poropatić. Napravio ju je pokojni Zdenko Artuković. Niti Zdenka se ne smije zaboraviti. I on je bio veliki borac za Hrvatsku državu i u njenom stvaranju dao je veliki doprinos.


0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
6 years ago

Istina je uvjek bolna,za onoga koji laže.

Vera
Vera
6 years ago

Istina.Bog i Hrvati.

istraživač
istraživač
6 years ago

Neki osporavaju autentičnost ovoga Bušićevog citata. Neću sada ulaziti u njihove motive, iako su bitni, ali za sada ustanovimo njihov glavni argument; poznavanje Bušićeve misli. Prema dostupnim podacima, izvor ovoga Bušićevog citata su sjećanja Ante Matića, književnika i novinara, koji je spomenuti citat navodno osobno i direktno čuo izgovoren iz usta Bruna Bušića. Neka svatko odluči kojemu će od ta dva “argumenta” vjerovati, jer rekao bih da su iste težine. Međutim, mislim da nije presudna bit, jeli to izrekao Bruno Bušić, ili nije, koliko je bitno nešto drugo; jeli ono što je izrečeno istina. Dakle; jeli se to što je… Read more »

Tomislav
Tomislav
12 years ago

“U jednom od svojih tekstova iz 1975. Bruno Bušić je napisao: Često se uz Brunu Bušića vezuju i citati: „ … Da smo složni i čestiti davno bismo imali državu. A bit će nje, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni jedne države da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako …“[8] „… No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidit… Read more »

Dorotic Ivan
Dorotic Ivan
12 years ago

Istina je, istina i nazalost istina, ali bilo je jos Hrvata koji su to predvidili, ali ne i zapisali. Kako im ne bi netko rekao da su izdajice.

Stjepan
Stjepan
12 years ago

Poštovano uredništvo,
ako je naš Ante-Bruno Bušić ove redke svojevremeno napisao, onda je zaista bio prorok. Zanimao bih me, a vjerujem i druge čitatelje vašeg cienjenog portala, je li vjerodostojno dokazano da je ovaj tekst zaista Bušićev?

Pozdrav svima!