LEIPZIG ČITA

tekst: Sonja Breljak
Leipzig/ Dodjelom Leipziške književne nagrade za europsko razumijevanje britanskom povjesničaru Ianu Kershawu i američkom povjesničaruTimothyju Snyderu, otvoren je ovogodišnji Sajam Knjige u Leipzigu, nakon Frankfurta, drugi po veličini sajam ovakve vrste u Njemačkoj. Ove godine se u Leipzigu predstavlja  preko  2000 izdavača iz 44 zemlje, među kojima je i Hrvatska. Do nedjelje navečer, kada se sajam zatvara, očekuje se oko 160.000 posjetitelja. Jedno od težišta ovogodišnjeg sajma su autori i djela iz Poljske, Ukrajine i Bjelorusije. Na službenom otvorenju bila je i hrvatska ministrica kulture Andrea Zlatar-Violić, koja je i otvorila hrvatski štand.

Od hrvatskih autora, u Leipzigu su u različitim programima predstavljeni:Edo Popović, Ivana Bodrožić-Simić, Robert Perišić, Zvonko Maković, Mirko Kovač, Merita ArslaniFranjo Janeš , Goran Ferčec te Vladimir Stojsavljević.
Sajam knjige u Leipzigu traje do nedjelje, 18. ožujka, no, odjeci Sajma i dulji su od zvaničnog mu trajanja. Tako je, u Berlinu, u ponedjeljak, 19. ožujka u 20,00 sati, u Literaturwerkstatt Berlin, predstavljanje pisaca i čitanje iz njihovih djela. Večer nosi naslov »Kleine Sprachen ? Große Literaturen«. Sudjeluju: Robert Perišić (Autor, Kroatien), Mileta Prodanović (Autor, Serbien) und Edina Szvoren (Autorin, Ungarn). Moderacija: Joachim Scholl (Literaturkritiker, Berlin)
Adresa Literaturwerkstatt Berlin: Knaackstr. 97/Kulturbrauerei, 10435 Berlin.
Javni prijevoz: U2 bis Eberswalder Straße, Tram 12/M1/M10 do Eberswalder Straße. Ulaz: 5 eura, s povlasticama 3 eura.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments