DODJELJENA ŠESTA VEČERNJAKOVA DOMOVNICA

tekst i foto: Sonja Breljak …foto album ispod teksta
Bad Homburg/U dvorani Kurhaus u Bad Homburgu, dodjeljena je šesta po redu Večernjakova domovnica, odnosno održana završnica izbora  najpopularnijih iseljenika u sportu, glumi, glazbi, u organizaciji inozemnog izdanja Večernjeg lista a prema sudu stručnog ocjenjivačkog suda i prema glasovima čitatelja. Ovogodišnje nagrade pripale su: u kategoriji mlade sportske nade, po ocjeni žirija Dori Hus, klizačici iz Mannheimer ERC-a a po odlucu čitatelja odbojkašici Ani Čančar iz Švicarske i Ivani Vanjak iz Njemačke. Najpopularnija sportska ekipa je Cro Wiena, tvrde čitatelji dok se žiri odlučio za Košarkaški klub Dražen Petrović iz Essena.

Čitatelji a i stručni ocjenjivački sud su najpopularnijim sportašem proglasili Vedrana Ćorluku iz FC Bayer 04 dok je među sportašicama glasove čitatelja osvojila Ana Marija Crnogorčević iz Frankfurta a odlukom žirija to je Kristina Šundov iz Basela.

Nagradu je  među pjevačicama, po ocjeni žirija,  osvojila sopranistica iz Berlina Evelin Novak, a čitatelji su najviše glasova dali pijanistici iz Beča, Željki Caparin. Među glazbenicima, nagrada  je odlukom čitatelja, pripala Luki Gudelju iz Beča a odlukom stručnog ocjenjivačkog suda, Vladi Bašiću iz Muenchena.

Među glazbenim sastavima žiri se odlučio za TS Alkare iz Züricha a čitatelji za Dubrovačke kavaljere iz Beča.

U konkurenciji za najpopularniju glumicu u iseljeništvu, nagrada je dodijeljena glumici Ivanki Brekalo iz Beča i Gabrieli Spanić iz Mexika, u konkurenciji glumaca nagrađen je glumac Josip  Čuljak.

Kod najpopularnije medijske osobe čitatelji i žiri su bili istog mišljenja pa je nagrada pripala Vincentu Baniću.

Bilo je tijekom večeri i nagrada za sportske klubove koji ove godine slave 40 godina rada. Tim povodom su Večernji list, Zajednica  nogometnih klubova Njemačke s Hrvatskim nogometnim savezom, dodijelili nagradu i zahvanicu za promicanje sporta NK Marsoniji iz Frickenhausena i NK Croatiji iz Sindelfingena. Posebno priznanje za humanitarni i javni rad dobili su Davorka Tovilo i Mate Bulić, isto je uručeno i Draganu Čoviću za  HNS BiH i napore koje čine u očuvanju  ravnopravnosti Hrvata Bosne i Hercegovine.

Više od 500 gostiju u Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu pozdravio je na početku programa najprije inicijator i organizator Večernjakove domovnice, Stipe Puđa urednik inozemnog izdanja a potom i drugi govornici, gradonačelnik Bad Homburga Michael Korwisi, saborski zastupnik Milijan Brkić, veleposlanik dr Miro Kovač.

Večeri je nazočio i Andro Vlahušić, gradonačenik Dubrovnika, grada  koji obilježava desetu obljetnicu prjateljstva s Bad Homburgom, poznata humanitarka iz Bad Homburga Olga Stoss, potom svi generalni konzuli Hrvatske u Njemačkoj, ministri, saborski zastupnici,  predstavnici Hrvatske matice iseljenika, izaslanstvo općine Konavle, predstavnik vinarije Dubrovački podrrumi, Dubrovačke zračne luke  te brojni gospodarstvenici, predstavnici brojnih hrvatskih udruženja i novinari iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Švicarske, Nizozemske, Belgije.

I glazbeni program večeri je, uz dodjelu nagrada, bio vrlo raznovrstan. Nastupio je Jazz –Band “Ten Laces”  iz Bad Hoburga, potom sestre Marija i Ivana Husar, Jacques Houdek, Evelin Novak, Luka Gudelj, Ana Badrov, Eto band i grupa Domino.
Tijekom večeri je prikazana i modna revija, etno kolekcija dizajnerice Mine Petra. Program su vodili Ivan Šarić i Sandra Budimir.
Za gastronomski ugođaj večeri  ovog godišnjeg, šestog po redu proglašenja najpopularnijih iseljenika u devet raznih kategrija iz oblasti sporta, glazbe, glume i estrade, u organizaciji Večernjeg lista, pobrinuli su se restoran Damiro Westsite i Dubrovački podrumi.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alen Kucinic
12 years ago

Ko je ovaj clanak pisao malo je pogrijesio Vlado Basic je osvojio nagradu od strucnog zirija a Luka Gudelj od glasova citatelja ….