S RADOŠĆU PISANO PISMO

Matea Marić, krajnja desno

Zbor mladih Hrvatske katoličke misije Berlin, susreo se ovih dana više puta s nedavno imenovanim kardinalom, berlinskim nadbiskupom Rainerom Maria Woelki, što na subotnjoj misi, što na prijamu dan poslije gdje su mladi  kardinalu na dar predali majici kakvu su i sami nosili za Papina dolaska u Berlin kad su pjevali u svečanom programu na Olimpia stadionu. Dojmove sa susreta, na papir je stavila članica zbora, Matea Marić.
S radošću pisano, na hrvatskom jeziku …što je važno nama vani … a uz to i izvrsno napisano. Bravo Matea!
Ovo fino, toplo, kratko pismo, s radošću pružamo i mi našim čitateljima na uvid. (Urednica)
piše: Matea Marić
Kao članica Zbora imala sam čast sudjelovati na svetoj misi nakon subotnje Pokorničke procesije berlinskih kršćana. Naš Zbor mladih otpjevao je dvije pjesme tijekom podjele Svete pričesti.  Istinski smo osjetlili kako je naše pjevanje diralo srca većine vjernika …pozorno su nas gledali i slušali.

Najviše me dojmilo kad nas je Kardinal Rainer Maria Woelki sačekao da ispjevamo pjesmu do kraja da bi nas osobno pričestio. U taj tren sam osjetila važnost ne samo  nas kao zbora, već i priznanje svim berlinskim Hrvatima skupa s našim svećenicima koje smo mi ovdje predstavljale s našim voditeljicama Anicom i Suzanom.
Nakon svete mise imale smo prigodu, na zadovoljstvo sviju nas, susresti Kardinala i s njime malo porazgovarati. Pozdravile smo ga  pjesmom “Mi želimo uzdić Isusa”.

Potom smo otišle u crkvu St. Bonifacija na ”Nightfever” da pridonesemo pjesmom i molitvom večernjem klanjanju pred Presvetim sakramentom. Tišina, svijeće i tmina, intenzivirale su  naše sudjelovanje u tom činu. Osjetila sam bliskost Isusu i zaboravila obaveze i brige svakodnevnice.

Svim ovim se pripremamo za ovogodišnji ”Susret hrvatske katoličke mladeži”” u Sisku početkom svibnja gdje ćemo zajedno s tisućama drugih mladih Hrvata, slaviti Boga. U tome nam najviše pomažu kateheze u kojima sa fra Ante-Ivanom, Anicom, Janjom i Suzanom obrađujemo i diskutiramo pojedine vjerske teme s kojima se susrećemo u svakodnevnom životu. Taj susret mladeži koji je vrhunac tih priprema očekujem s nestrpljenjem i radošću.
Matea

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments