MLADI NA PUTU U HRVATSKU

MLADI IZ HKM BERLIN OTPUTOVALI NA SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI
tekst i foto: Sonja Breljak …foto album u dnu teksta
Berlin/ U večernjim satima ovog četvrtka, ispred crkve svetog Sebastiana gdje je sjedište HKM Berlin, krenuli su mladi Hrvatske katoličke misije Berlin, na put u Hrvatsku, točnije u Sisak, na Susret hrvatske katoličke mladeži. U autobusu, kojeg voze Ivica Bošnjak i svima poznati Slavek …s kojim je zajedno, kako veli župnik fra Petar Čirko, do sada prešao oko 30 tisuća kilometara …nalazi se 40 djevojaka i mladića, članova Zbora mladih i Franjevačke mladeži.Ovu grupu mladih predvode voditeljice Zbora mladih, Suzana Smolković i Anica Krstanović te mladi svećenik fra Ivan Ante Rozić.
Mladi će putovati cijelu noć, u Zagrebu ih ujutro očekuju i dočekuju Anica i Robert Kovač, poznati nogometaš i njegova supruga, oboje nekdašnji Berlinčani. Nakon boravka u Zagrebu, mladi će nastaviti put Patrinje gdje su smješteni za trajanja Susreta katoličke mladeži u Sisku.

Prije polaska na ovaj put, u autobusu se mladima  obratio župnik fra Petar Čirko,Od 72 misije, na Susretu mladih u Sisku sudjeluje 7 misija. Berlin je jedna od njih i to najudaljenija. Od vas dragi mladi i vašeg ponašanja i odgovornosti na ovom putu, ovisi kako će se gledati na buduća ovakva i slična putovanja, rekao je fra Petar Čitko te mladima uputio Božji blagoslov i zaželio sretan put čemu su se priključili i brojni roditelji koji su mlade ispratili na ovo putovanje.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments