POZDRAV ZAJEDNICE IZ STUTTGARTA

Stuttgart/ U svojevrsnom pozdravnom pismu koje nam je stiglo iz Stuttgarta, pišu nam, između ostalog:
Srdačno vas pozdravlja novo izabrano predsjedništvo Hrvatske kulturne zajednice Stuttgart! Predsjedništvo čine: Žani Prusina (prisjednik), Ante Prusina (2. predsjedavajući), Gordana Špejić (3. predsjedavajuća), Zrinko Jurić (predsjednik), Andreja Benković (zapisničarka), Kristijan Nemanić (blagajnik), prisjednici: Karlo Lauc, Mate Čurčić, Marko Baotić, Dražen Špejić i dr. Petar Kružić.
Ovim vam se dopisom želimo predstaviti, istaknuti naše ciljeve, te vas informirati o našim aktivnostima tijekom ove godine. Ujedno zahvaljujemo svim članovima bivših odbora HKZ, koji nisu samo osnovali našu udrugu nego ju i izgrađivali i sačuvali svojim radom i trudom. Mi, kao druga generacija iseljenika svijesni smo preuzetog nasljedstva i velike odgovornosti. Nadamo se da ćemo tijekom slijedeće dvije godine našim idejama i radom moći podupirati napredak ove udruge. Pritom nas raduje što rad najstarije hrvatske udruge u Stuttgartu sada podržava oko 150 članova, koji pripadaju  trima generacijama iseljenih Hrvata.
Kako imamo mnogo planova, promocija novih članova biti će i ubuduće vrlo važna.
U našem smo novom statutu izmjenili ciljeve naše udruge, te ih prilagodili sadašnjim potrebama i željama. Pritom smo istaknuli nužnost intenziviranja suradnje naše udruge na kulturnoj bazi, kako sa njemačkim ustanovama i stranim udrugama, tako i sa svim građanima ovog područja. Ujedno želimo uspostaviti interaktivnu mrežu sa ostalim hrvatskim udrugama u Stuttgartu i Baden-Württembergu.

Naše će aktivnosti i ubuduće biti usmjerene ka  promidžbi hrvatske kulture, kulturnih dobara, povijesti i jezika. Tako u jesenskim mjesecima želimo organizirati literarno-glazbene večeri s poznatim ali i nepoznatim piscima i glazbenicima iz pokrajine Baden-Württemberg. Ako naš program želite obogatiti vašom glazbom ili tekstovima i stihovima koji opisuju vaš i naš život u iseljeništvu, već vas sada pozivamo da nam se javite.
Isto tako u studenome ove godine očekujemo najstariju kazališnu skupinu slijepih i slabovidnih u svijetu pod imenom „Novi život”. Naš najnoviji projekt je organizacija štanda HKZ-a na „Sommerfest der Kulturen“ koji će se održati u Stuttgartu od 10. do 15.07. ove godine.

Na kraju ovog dopisa vas molimo da nas podržite i stupite sa nama u kontakt: Kroatischer Kulturverein Stuttgart e.V. Hrvatska kulturna zajednica Stafflenbergstr. 46 70184 Stuttgart  nova E-mail-adresa: infos@hkz-stuttgart.de.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Samo naprjed prijatelji,
nova generacija je spremna..vidi se,
lijep pozdrav i od mene.