MLADIMA PRIHOD S BLISTAVE NOĆI KLASIKE

tekst i foto: Sonja Breljak
Berlin/
 Savez hrvatskih društava Berlina je na netom održanom redovitom sastanku, analizirao organizaciju i uspjeh  koncerta “Blistava noć klasike” održanog po peti puta u berlinskom dvorcu Charlottenburg. Koncert je ocijenjen  pozitivnim epitetima. A prema već prije utvrđenom, humanitarnom karakteru i ovogodišnjeg koncerta …za poticanje aktivnosti mladih u hrvatskim društvima …prihod, umanjen za troškove  pete Blistave noći klasike, je odlukom Saveza hrvatskih društava, ravnomjerno (po 500 eura) upućen mladima HKM Berlin koji putuju na Susret hrvatske katoličke mladeži u Sisak, zatim ekipama mladih SD Croatije te učenicima Hrvatske nastave Berlin. Eto, i nakana i izvedba za svaku pohvalu!
Nakon zajedničkog organiziranja i održavanja Blistave noći klasike, nije kraj aktivnostima Saveza, ili društava i udruga iz njegova sastava, pojedinačno.

Tako, Savez priprema obilježavanje 20-te obljetnice rada KK Croatia, proslavom koja je 19. svibnja u 20 sati u Gemaeinschaftshaus Lichtenrade. Naime, košarkaši organiziraju 19. i 20. svibnja, košarkaški memorijalni turnir “Dražen Petrović” na adresi  Schlesische Tor 1-2, 10997 Berlin, tako da će uz zabavu od 19. svibnja, obljetnica  20-godišnjeg djelovanja ove udruge, biti lijepo obilježena.

I sam Savez hrvatskih društava Berlina, obilježit će u rujnu 15-tu obljetnicu djelovanja, dogovora i zajedničkog rada hrvatskih društava i udruženja u Berlinu.

Prve konkretne termine svojih aktivosti uskoro imaju i Zavičajni klub Brođani, sudjelovanjem s prodajnim štandom na “Mai Tanz” u četvrti Lichtenrade, 12. i 13 svibnja a potom i SD Croatia koja organizira tradicionalni turnir za Duhove, 26., 27. i 28. svibnja u dvorani u Wedellstrasse te turnir naslova TOP 12 koji je 16. lipnja 2012.

Ovoj listi društvenih aktivnosti pridružit će se uskoro i one koje organiziraju Hrvatska nastava (kazališna predstava Pale sam na svijetu, 13. svibnja) te  “Mažuranić”, Tijarica, Bugojno, Ogranak HDZ-a “Stjepan Radić”
Bit će zanimljivo pratiti ove i brojne druge događaje koje organiziraju vrijedni i uporni entuzijasti, zajedno u Savezu hrvatskih društava ili pojedinačno u raznim hrvatskim udruženjima i društvima u Berlinu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments