IZVJEŠĆE IZ LÜBECKA

Futsal: DFB Allstars – Dänermark 4:4 (1:2)
piše: Ivo Dorotić

Lübeck / U Hansenhalle u Lübecku, pred oko 500 gledatelja, odigran je susret izmedju DFB-Allstars i Danske.  Gledatelji su bili zadovoljni prikazanom igrom. Još uvijek Njemačka, kao jedina od veäi nogometnih nacija, nema pravu futsal ligu niti reprezentaciju. Tako da smo i ovog puta mogli vidjeti DFB Allstars u prijetaljskoj utakmici,  predigri finala Njemaökog cupa u kojem je kao pobjednik izašao Hamburg Panters, koji je u četrfinalu izbacio SD Croatiu. Nakon vodstva od 2:0 za Panther Köln, na kraju ipak susret dobio Panther iz  Hamburga s rezultatom 4:2.

U predigri ovog finala je DFB momčad ugostila novoformiranu momčad Danske.

DFB-Futsal-Allstars, je nastupila u sljedećem sastavu: TW Drnda ( Hertha BSC, prije SD Croatia Berlin), Geier ( VfR Itterbach), Kniller (Eintrach Frankfurt), Zerouali (SV Dersim Berlin), Krause (Hertha BSC Berlin Futsal), Lüft (C.U.S. Pisa C5) Sahel (SC Bayern 05 Uerdingen) Caleta (VfR Itterbach) Reinhardt (SD Croatia Berlin), Marschel (SD Croatia Berlin),. TW Mananes Blanko (Futsal Lions Düseldorf).

Strijelci: 0:1 (3.) Jorgensen, 1:1 (5.) Caleta, 1:2 (10.) Krohn, 2:2 (23.) Reinhardt, 3:2 (30.) Reinhardt, 3:3 (39.) Birkedal, 3:4 (40.) Jorgensen, 4:4 (40.) Sahel.

Najbolji igrač na terenu je bio: Kevin Reinhard, koji je dvije godine prije nego što je pristupio Croatiji, igrao kao profi u Češkoj, a 2008.  bio je najbolji futsalista Njemačke. Reinhardt,  inače Kazahstanac po porijeklu je uz Marschela, Drndu i kapitena momčadi Sahela, pokazao je izvanserijsku igru.

Nakon poraza protiv Poljske 4:0 i prošle godine protiv Hrvatske 11:1, ova utakmica je bila prvi uspjeh DFB, a moglo je biti i bolje. Velika šansa -udarac Marschela iz kosa u stativu i izlazak iste na drugu stranu u gol aut. Na pitanje reportera „Što kaže o ovoj velikoj prilici?“ Manu je odgovorio: „Ja bi sve ovo prigorio, iako je bilo nezaboravno, da sam danas u finalu nastupio sa mojom Croatijom! Eto to je naš Manu, koji je već jučer nastupio sa svojom ekipom u berlinskoj ligi i tu sa svojom ekipom stoji na prvom mjestu.

Sama utakmica u Lübecku,  imala je dramatičnu završnicu. 10 sekundi prije kraja Danci  su došli u vodstvo iz KU sa 10 metara. Ekipa DFB je imala još samo 8 sekundi  što su i iskristili i zasluženo poravnali rezultat, sa zvukom sirene, na 4:4. Eto, to je ono što futsal čini vrlo, vrlo interesantnim, za što u velikom nogometu treba ponekad čekati i na desetke minuta, ako ne i sati.

Da je DFB das pobijedio bilo bi zasluženo. Gledatelji su bili zadovolnji mastorijama i rolanjem Kevina Reinhardta, šteta što, zbog povrede,  nije mogao nastupiti Sacha Schrödter.

Da Croatia nije ispala u četvrtfinalu, ne bi mogli njeni igrači igrati za reprezentaciju.  U svakom slučaju, u reprezentaciji bi trebali igrati najbolji i zato bi se ova utakmica trebala igrati jednog drugog dana, jedan ili dva tjedna nakon finala, dok još nema lige. Nadamo se da ćemo i to jednom doživiti, a tada treba da se igra u Berlinu, Köllnu ili Hamburgu, jer će tu doči i najveći broj gledatelja.

 

 

 

U sljedeću subotu se igra redovno kolo, dvije utakmice su vrlo zanimljive:

Hertha BSC – FC Arsenal u 20,00 sati

FC Liria – SD Croatia Berlin 21,00 sati

 

Sve se utakmice igraju Zelendorfer Sporthalla, Onkel-Tom-Str. 58, 14169 Berlin.

Verbindung U-Bahn Onkel-Tom-Hütte

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments