VILIMOV PUT VJERE I NADE

IZ PISMA ČITATELJA
piše: Ante Karačić
Iserlohn/ Kaže se: “Sve ono što nije zapisano nije se ni deseil!” Dragi čitatelji Hrvatskoga glasa Berlin, preporucio bih Vam knjigu gospodina Vilima Karlovića, naslova “Preživio sam Vukovar i Ovčaru”. U knjizi Vilim piše o svemu što je preživio u Vukovaru i Ovčari, kako ga je spasio Šešeljev četnik, suočenje s njim puno godina kasnije prilikom svjedočenja na Beogradskom sudu, zatočenje u Sremskomitrovačkoj kaznioni i sve ostalo.
Za Sremce i Šokce Dunav je širi i plavlji od Jadranskoga mora. Zato su sve dali da ga ne izgube. I Vilim je time vođen u kriznim trenucima došao da im pomogne.

S poštovanjem Ante Karačić

P.S. –Knjiga autora Vilima Karlovića “Preživio sam Vukovar i Ovčaru” objavljena je u mjesecu studenom 2011. godine u izdanju Večernjeg lista. Tiskana je u 8.000 primjeraka te nakon velike potražnje knjige i reakcije čitatelja autor je osnovao tim ljudi i pokrenuo projekat “Put Vjere i Nade”. Od početka veljače 2012.godine počela su gostovanja po gradovima, mjestima i selima širom Hrvatske.
Autor je sa svojim timom u veljači, ožujku i travnju kroz “Put Vjere i Nade” gostovao 42 puta, a njegovo je izlaganje do sada pratilo preko 4.000 ljudi. Projekt “Put Vjere i Nade” sastoji se od nekoliko različitih programa, kojima je zajedničko tumačenje određenih dijelova knjige, ali i događaja o kojima knjiga govori.
Klasična promocija knjige odvija se u gradskim knjižnicama, tribina u većim gradskim prostorima, predavanje u školama i fakultetima, a svjedočanstvo prema knjizi u župama.  
Jedna od skorih tribina i svjedočanstava “Put vjere i nade”, ima se, u organizaciji Ogranka Matice u Iloku, održati 29. travnja u 17,00 sati u Muzeju grada Iloka.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments