SOCIJALNA VLADA …MALO MORGEN

Za ovakve svinjarije nema isprike

pripremio: Emil Cipar
armut017U našu redakciju stigao je mail sljedećeg sadržaja:

Ne znamo je li hrvatskoj javnosti poznato da su nekim umirovljenicima, po našem mišljenju bespravno, naprasno uskraćene, oduzete, do sada dvije mirovine. Kao razlog navodi se nedostatak OIB-broja u kartotetaka pogođenih umirovljenika.

Ovo nam piše naš suradnik i sam umirovljenik koji to osjeća to na vlastitoj koži, i nastavlja dalje:

Rok za dostavljanje tog broja bio je do 31.10.2013. i tko do tog datuma ne pošalje Ministarstvu financija traženi ispunjeni obrazac biti će mu obustavljena mirovina.

Međutim …Ministarstvo rada i Mirovinskog sustava jednostavno je u paketu već unaprijed svima koji dotada nisu imali OIB broj, a moguće i drugima obustavilo isplatu mirovina, pa mnogi iako su na vrijeme poslali obrasce nisu ni do danas primili svoje mirovine do sada dvije, a kako izgleda približava se i treċa uskraćena 100% mirovina.

Premijer Milanović i Ministar Mrsić za koje vjerujemo da su od odgovorni, kao i Ministar Linić, i drugi i dalje licemjerno ponavljaju kako se mirovine neće dirati što je očito laž.

Političari preko TV ekrana šalju licemjerne “dobre želje” za Božić i Novu Godinu, a mnogi umirovljenici zbog gore navedene svinjarije ne mogu platiti svoje stanarine ili čak ne mogu kupiti hranu.

Zamislite teško bolesne umirovljenike u starosti izmedju 70 – 85 god. i starije …koji gledaju, ako mogu tu licemjernost na televiziji, i primaju za Božić tako “divan dar” Hrvatske vlade zbog kojeg ostaju bez sredstava za život radi jednog identifikacijskog broja. 

Pitamo se zašto je uopće potreban taj OIB broj umirovljenicima koji jedva preživljavaju sa svojim mirovinama. 500 – 800 i nešto više kuna, nije dovoljno ni za umrijeti, a kamoli za živjeti, a to im još uzimaju.

Najblaže rečeno, sramota. Onima koji misle da imaju ispriku, poručujemo kako za ovakve svinjarije nema isprike.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments