GOVORIM O SUSRETU

piše: Matea Marić …članica Zbora mladih HKM Berlin koja putuje na SHKM u Sisak
foto: Sonja Breljak
Berlin/
Nakon prošlogodišnjeg dočeka i susreta sa sv. Ocem Papom Benediktom XVI. u Berlinu na prepunom ,,Olympia-Stadion‘‘-u (rujan, 2011.) gdje smo mi kao Zbor mladih HKM Berlin nastupali, te susreta ‚,Taizé‘‘-a nakon Božića, ovo je meni tek treći veliki susret s mladima na kojem ću sudjelovati. Posebno me raduje što je to u Lijepoj našoj, domovini Hrvatskoj kao i susret s mladima iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine i cijele naše dijaspore. Lijepo je da se okupljamo, molimo i pjevamo jer u ovom vremenu u kojem živimo je dosta tuge i mraka.

I mi, koji ,,u svjetlosti hodimo‘‘ i s radošću i veseljem Bogu hodimo, Njemu koji nas voli, ljubi i uvijek iznova prašta trebamo prepoznati sve blago i dobro koje nam svagda daruje. Da bih shvatila vrijednost tog susreta posjećivala sam kateheze na kojima sam zajedno sa ostalih četrdeset sudionika iz moje misije HKM Berlin razmišljala o mnogim temama koje su dio naše svakodnevnice.

Isto tako sam na večernjem bdjenju koje je bilo upriličeno u našoj Misiji prigodom sedme obljetnice smrti blaženog Ivana Pavla II. shvatila koliko smo mi mladi važni za budućnost i opstanak naše Crkve i koliko moramo na sebi raditi da bi bili još bolji i jos odaniji našem Isusu Kristu koji je naš najveći prijatelji i brat. On nam je, naime,  još na Galilejskom jezeru prije više od 2000. godina poručio: ,,Budite sol zemlje, budite svjetlo svijeta.‘‘ 

I zato …budimo uvijek Njemu vjerni i hodimo Njegovim putem i u Sisku za tjedan dana.

Bog Vas blagoslovio i podario mir i dobro!

Matea Marić

HKM Berlin, Berlinska nadbiskupija /objavljeno u glasilu Sisačke biskupije/

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments