TURNIR I 20 GODINA KK CROATIA

tekst i foto: Sonja Breljak …foto album u dnu teksta
Berlin
/U tijeku je dvodnevni (subota i nedjelja, 19. i 20. svibnja) 6. Memorijalni košarkaški turnir  Dražen Petrović. Pored košarkaša KK Croatije iz Berlina, na turniru sudjeluju i klubovi Dražen Petrović iz Essena, Komušine iz Halterbacha, Croatia iz Freudenstadta, Croatia iz Frankfurta i Zrinski iz Walblingena. Natjecanja se održavaju u Flatowhalle, na adresi: Vor dem Schlesischen Tor1-2, 10997 Berlin-Kreuzberg.
Turnir je započeo u subotnje prijepodne svečanim prozivanjem i postrojavanjem sudionika, nacionalnom hrvatskom himnom koju je izvela klapa Berlin te njemačkom himnom. Sudionike je pozdravio veleposlanik RH u Njemačkoj, dr Miro Kovač. Inicijator Turnira, Tomislav Brekalo iz Essena je naglasio značenje održavnja turnira te pročitao i pozdravno pismo Biserke Petrović mame pokojnog Dražena Petrovića, inače predsjednice Zaklade Dražen Petrović. Brekalo je isto tako i pozvao nadležne u Hrvatskoj i Njemačkoj da u buduće jače podrže organizaciju i održavanje ovog memorijalnog turnira. KK Croatia je zahvalila Savezu hrvatskih društava Berlina na svesrdnoj pomoći oko organizacije Turnira. Kratki program pred početak turnira u dvorani je vodio Mijo Marić. A ispred dvorane su hrvatska društva iz sastava Saveza hrvatskih društava Berlina, organizirala štandove jele i pića ( Tijarica, SD Croatia i Društvo prijatelja hrvatske dopunske škole).
Za sve sudionike i ostale goste, večeras, u subotu, 19. svibnja je  i zabava u  organizaciji Saveza hrvatskih društava Berlina kojom se obilježava 20 godina postojanja KK Croatije. Zabava je od 20 sati u dvorani Gemeinschaftshaus Lichtenrade,na adresi: Lichtenradedamm ugao Barnet Strasse.
Ulaznica je 12 eura. Goste  će zabavljati grupa Domino iz Nürnberga. U dvorani će biti organizirano i praćenje prijenosa nogometnog finala kupa šampiona koje je istu večer. Za trajanja zabave, u predvorju dvorane će  udruga UHD91 iz Slavonskog Broda  predstaviti  izložbu fotografija iz Domovinskog rata.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments