POMOZITE DA POMOGNEMO

piše: Stipan Pervan, član Zavičajnog kluba Tijarica e.V. Berlin

Dragi prijatelji i dobročinitelji,

mi koji radimo i živimo u tuđini i koji smo došli kao prva iseljenička generacija znamo zbog čega smo išli u tuđinu i što smo ostavili kod kuće. Uvijek smo pomagali što rodbinu, što prijatelje i susjede kada bi se nešto dogodilo u rodnom kraju. Zadnjih godina od kako smo se udružili i radimo organizirano pokazalo se to jako uspješnim, stvarno pomažemo najpotrebnijima.
Sad kad se  o nama pročulo, javljaju nam se, možemo kazati, sa svih strana oni kojima je ta pomoć jako potrebna. Ta potreba se vidi iz njihovih molbi.

Ja sam osobno vodio i vozio puno humanitarnih akcija. Mogu reći da sam sretan kada doživim  susret sa osobama koje nikada prije nisam vidio u životu i vidim kako su sretni s malim darom. To mi daje snagu da i dalje radim. Nije mi žao ni truda ni vremena koje ulažem. Rekao sam sebi:„Hvala ti dragi Bože da mogu ovako nešto raditi za dobro potrebnima!“

Zasigurno i nama je nekad netko pomagao, ne bi trebali to zaboraviti!

Želio sam s tim i prekiniti ali stvarno ne mogu. Osjećam da ima puno onih kojima treba pomoći. Moram priznati, puno puta mi je i neugodno kada odlazim kod ljudi tražiti pomoć za nekog koga oni ne poznaju, no veliki postotak me već dobro zna i daruju s osmjehom. U šali pitaju:„Kad opet dolaziš?“ A i ja malo u šali kažem:„Tek sljedeću godinu.“

Do sada smo pomagali većinom domovima  …Dom učenika Vukovar, Udruga Stepinčeva oaza mira Zaprešić, Udruga Sv.Tri Kralja iz Karlovca, Dom u Vrlici, Dom Sava Raškaj u Splitu. Nabavili smo puno invalidskih pomagala za najpotrebnije.  Za sve imamo pismene dokaze, tko je i koliko darovao i tko je i koliko dobio.  Kada se uredno radi i kada se zna tko prima dar, onda ne može biti teško raditi.

Ove godine s nama žele surađivati većinom mlade žene i djevojke – Ana Antolović, Anita Gunjača, Ana Šušak, Diana Pavić, Marina Baćak i Marinko Šarić.

Ako netko ima bilo koje invalidsko pomagalo  neka nam se javi .

Isto tako, ako netko želi i može samostalno pomoći potrebne neka se javi, mi imamo adrese onih koji mole za pomoć.

Prošle godine je tražena pomoć djeci kojima je majka umrla. Upućeni su k nama. Hvala Bogu, našli smo obitelj koja im  direktno pomaže.

Ovu akciju želimo napraviti do 31.10.2012. godine.Na kraju ćemo javno izvjestit o svemu, što je se i za koga napravljeno.

Vaše novčane priloge možete uplatiti na račun:

Tijarica e.V. Berlin-Brandenburg
Berliner Volksbank
Konto-Nr.: 7288793004
BLZ:         10090000
– Dar za Dom u Vrliki–

Učinimo nešto svi skupa ovdje za našu mladu generaciju da se mogu nas sjetiti da im ostenemo u sjećanju kao primjer suradnje i u pozitivnom smislu. Unaprijed zahvaljujemo. Nedamo se da uspjeh neće izostati.

Srdačne pozdrave svakom tko napravi i da i najmanji doprinos, šalju: Ana, Anita, Ana, Diana, Marina, Marinko i Stipan.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments