PRAVO IZNENAĐENJE

ŽENSKI VOKALNI SASTAV FOLKLORNE SKUPINE HKM BERLIN ODUŠEVIO NASTUPOM
tekst i foto: Sonja Breljak
Berlin/-Ma koji ženski vokalni sastav, nikad čuli, nemamo mi to!-tako i slično reagiraju oni koji nisu bili na Pola ure kulture našeg portala i svojevrsnom mozaiku kulture izvedenom u suradnji s  Hrvatskom  kulturno-umjetničkom i ssportskom zajednicom. –E, imamo, imamo,  i još kako ...odgovaramo mi a potvrđuju pozitivnim epitetima svi oni koji u subotnju večer bijahu s nama u prostorijama Zajednice. Naime, Ženski vokalni sastav folklorne skupine HKM Berlin sve je iznenadio i oduševio svojim postojanjem, radom, nastupom, višeglasnim pjevanjem i izvedbama starih, izvornih, hrvatskih pjesama. Izvele su: Na livadi pod jasenom, Polegala trava detela, Evo lita i Velike gospe i Tko se nam. A pjevale su: Andrijana Prlić, Katarina Budimir, Neda Grubišić, Mirjana Begić, Juliana Kelava, Josipa Ljubas, Katarina Čarapina, Marija Budimir, Ivana Bagarić i Marijana Bakula.
Djevojke rade na izdavanju prvog CD-u kojeg se promocija očekuje nakon ljetnih praznika. Veliki dio posla, rekoše nam, odradio je i Tomislav Orlović koji koordinira tonski glazbeni dio. Pokrovitelj ovog projekta je HKM Berlina a prihod od prodaje CD-a bit će iskorišten za nabavu novih narodnih nošnji. –Pa djevojke, čestitamo na ideji, radu i upornosti. S radošću i nestrpljenjem …nakon onog što smo netom čuli …očekujemo promociju vašeg CD-a.
Ženski vokalni sastav?
-Imamo mi to!!!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mr.T
Mr.T
11 years ago

Prva liga ste..svaka cast cure !!!!!

ZVS Folklor HKM Berlin
ZVS Folklor HKM Berlin
11 years ago

Zahvaljujemo se organizatoru i svim sudjelonicima na pruzenoj prilici.

Vecer je za nas bila nezaboravna i nadamo se, da ce Berlin i u buducnosti imati jos koju “Pola ure kulture”, koja pruza raznim izvodacima krasnu priliku predstavljanja svog rada i truda.

srdacan pozdrav
ZVS Folklor HKM Berlin

nada
nada
11 years ago

cure su za 5