PJESNIČKI SUSRET U REŠETARIMA

HRVATSKI PJESNICI IZ CIJELOG SVIJETA DOLAZE U REŠETARE
tekst i foto: Marijana Dokoza
Rešetari/U organizaciji KLD Rešetari, u Rešetarima će se u subotu i nedjelju, 15. i 16. rujna održati petnaesti po redu Rešetarački susret hrvatskih pjesnika iz cijelog svijeta s afirmiranim pjesnicima iz Hrvatske.
U dvodnevnom bogatom kulturnom programu održat će se otvorenje Likovne izložbe XV.međunarodne likovne kolonije  „Petrović – Rešetari 2012“ , promocija IV. zbornika mladih pjesnika, susret mladih pjesnika s učenicima Osnovnih škola iz Zapadnog dijela Brodsko– posavske županije,  promocija XV. zbornika pjesama Rešetaračkog susreta pjesnika, promocija Zbornika odabranih pjesama hrvatskog pjesnika iz iseljeništva, prijem kod načelnika Općine Rešetari pjesnika iz iseljeništva.

Predviđena je i promocija knjige Slavice Božičević iz Švedske te čitanje pjesama za vrijeme Svete mise u crkvi Krista Kralja u Rešetarima.

Na Pjesničkoj večeri će nastupiti 12 članova KLD «REŠETARI», po dva pjesnika iz Osijeka, Slavonskog Broda, Valpova, Donjeg Miholjca, Našica i Nove Gradiške, Splita, Varaždina, profesionalni pjesnici iz Hrvatske i hrvatski pjesnici iz iseljeništva ( Španjolske, Engleske, Južnoafričke Republike, Belgije, Argentine, Rumunjske, Mađarske, Austrije, Njemačke, Slovenije, Srbije, BiH, Italije, Crne Gore, Slovačke, Švedske, USA, Kanade).

Susret će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments