SAMO DA NIJE DOSADNO

HRVATICA IZ BERLINA, 20-GODIŠNJA MIRJAM BRAJKOVIĆ, GLUMI U NJEMAČKOJ SERIJI „BERLIN TAG § NACHT“

tekst i foto: Sonja Breljak
Berlin/Tko se tek u prošli ponedjeljak uključio u gledanje njemačke serije „Berlin Tag § Nacht” na kanalu RTL II, stigao je u pravo vrijeme kad i Hrvatica Mirjam Brajković. Samo, ova 20-godišnjakinja iz Berlina, nije u ulozi gledatelja ove serije s malog ekrana već u ulozi jednog od aktera serijala.
Mirjam se naime, upravo u prošli utorak, po prvi puta pojavila u 232. epizodi  serijala Berlin Tag §  Nacht. U seriji se zove Vanessa i glumi sestru od Aline koja je u seriji od početka.

“Berlin Tag § Nacht”, odnosno “Berlin, dan i noć” , skraćeno  “BTN” je njemačka pseudo-dokumentarna sapunica TV postaje RTL II čije je prikazivanje počelo u studenom 2011. godine. U početku je bilo planirano tek  120 epizoda, no snimanje i prikazivanje je produženo do kraja 2012. godine. Nastavak, odnosno proizvodnja serije do 2013. prema trenutnom stanju je vrlo vjerojatna.

Serija “Berlin, Tag § Nacht” se snima i radnja događa na više različitih mjesta u gradu, te prati svakodnevni život, događaje i doživljaje likova između 17 i 41 godine starosti, te razne situacije, životne konstelacije u koje dolaze.

O sudjelovanju u ovom serijalu Mirjam Brajković koja je ove godine završila sportsku gimnaziju, kaže nam: – Rođena sam 5. svibnja 1992. godine u Splitu. Moji su porijeklom iz Bugojna. Upravo sam u Berlinu završila gimnaziju. Seriju Berlin Tag § Nacht sam i prije gledala. Onda sam se prijavila putem interneta. Bila sam na prvom, drugom, trećem kastingu. Tražili su da nešto odglumimo, a ja sam vrlo otvorena, komunikativna. Tu se dosta improvizira, daju ti o čemu se radi ali ti to moraš osmisliti. Oni gledaju sve … glas, kakav je tko tip, cijelu osobu. I eto, onda su mi rekli da me hoće uzeti, da budem u seriji sestra od Aline. Onda sam i s njom bila na kastingu i onda su mi rekli … evo ugovor! Do sad smo snimali već dva i pol mjeseca. Imam ugovor do 30. listopada  a serija ide i dalje. Ja sam u seriji sestra od Aline, zovem se Vanessa i tek doseljavam u Berlin. U početku snimanja je sve skupa bilo malo neobično, malo smiješno a sad …sad je to samo posao …samo što se malo bolje zarađuje! Možda to jednom bude i moj poziv. Nikad se ne zna, ja uvijek tražim nešto interesantno, ne znam sad još kako će ljudi reagirati na moju ulogu. I …osim toga …ovo je samo jedna serija, teško je reći kako će biti kasnije.

Mirjam Brajković  se dugi niz godina, intenzivno bavila nogometom. Sad je pred njom druga, glumačka, faza.
Bilo je to dobro, ja sam odigrala s nogometom jednu lijepu fazu mog života a onda su došle druge stvari pa i povreda koljena, I eto!  Najvažnije je da nikad nije dosadno u životu, da ima sadržaja, jer ako toga nema postaneš bolestan.

Eto, to …traženje sadržaja da nikad nije dosadno … je moto Mirjam Brajković, 20-godišnje Hrvatice koja glumi u seriji Berlin Tag § Nacht. Serija se prikazuje na RTL II svaki dan,osim subote i nedjelje, od 19 sati.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments